nr. 175 (februarie - martie 2019) adeplast
AdePlast, producătorul autohton de materiale de construcţii, a înregistrat o cifră de afaceri de 474.000.000 lei

AdePlast, producătorul autohton de materiale de construcţii, a înregistrat o creştere de 13%, faţă de anul precedent, cu o cifră de afaceri de 474.000.000 lei.

Compania a anunţat printr-un comunicat de presă că anul trecut a înregistrat un upgrade major la nivel de producţie prin inaugurarea noii platforme industriale de la Işalniţa.

Nu a fost un an uşor pentru domeniul nostru, însă am reuşit să ne menţinem într-un trend de creştere foarte bun, având în vedere evoluţiile pieţei şi dimensiunea companei. Ritmul ascendent se datorează faptului că AdePlast a ajuns, prin produsele sale, să fie aproape indispensabilă într-o construcţie, indiferent de stadiul în care se află. La aceasta se adaugă investiţiile în tehnologie de ultimă oră la nivel mondial, dar şi capacitatea logistică de a livra marfa la nivelul întregii ţări în 24 de ore de la comandă. Este un obiectiv strategic pe care ni l-am propus în ultimii ani şi reuşim să-l îndeplinim cu brio în fiecare zi, mai ales că acum ne ajută din plin şi fabricile de pe platfoma din Craiova.

Un alt obiectiv al AdePlast pentru 2018 a vizat menţinerea unei rate de creştere a cifrei de afaceri cu peste 10%. Dacă la 6 luni înregistram o creştere de 12%, la finalul anului am ajuns la 13%. Am depăşit obiectivele estimate şi în zona resurselor umane, unde am avut o proiecţie de 400 angajaţi la finalul lui 2017, pentru 2018 şi, iată că, am ajuns la 460, la sfârşitul anului trecut. 78 de locuri de muncă au fost generate doar de platforma de la Işalniţa. După ce anul trecut am investit 22 de milioane de euro în platforma de la Craiova, procesul investiţional continuă şi în 2019, pentru care am programat investiţii de peste 7,5 milioane euro în mărirea flotei auto şi în platformele de la Craiova şi Ploieşti. Aici vom construi două noi fabrici de polistiren de densităţi mari, dedicat lucrărilor cu standarde speciale„, a precizat Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

AdePlast a exportat în ţări precum Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Germania şi Spania, noua platformă de la Craiova preluând comenzi şi pentru ţările din fosta Iugoslavie.

Compania a anunţat că noua platformă industrială din Craiova este construită pe o suprafaţă de 20 de hectare, unde funcţionează o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 metri cubi şi una de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 1600 tone/zi, similară cu cea de la Roman. Tehnologiile de producţie implementate la Işalniţa sunt cele mai noi la nivel mondial.

AdePlast deţine la Roman o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

La Oradea, Adeplast a dezvoltat o capacitate de producţie de 250.000 de tone de adezivi şi mortare uscate, o fabrică de vopsele şi tencuieli decorative care produce 50.000 de tone/an, precum şi una de polisiren expandat de 700.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an.

Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1,05 milioane de metri cubi, o linie de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.