nr. 176 (martie - aprilie 2019) br
Adrian Mînzat va fi noul director general al companiei Brikston

Conform unui comunicatului de presă, după 11 ani de activitate ca director general şi membru în consiliul de administraţie al companiei Brikston, Iulian Mangalagiu a decis să se retragă din aceste funcţii.

Ciclul de dezvoltare din ultimii 11 ani al companiei Brikston sub coordonarea celor două fonduri de investiţii, Advent International şi CEECAT, s-a încununat cu succes, odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni de către Leier Group, o companie de familie, austriacă. Brikston a avut în anul 2018 cele mai bune rezultate financiare din ultimii 50 ani. Este momentul să las pe altcineva să conducă noua etapă de dezvoltare a companiei„, a declarat Iulian Mangalagiu.

Poziţia de director general al companiei va fi preluată de la 1 aprilie de actualul director de vânzări şi logistică, Adrian Mînzat, care va continua strategia de dezvoltare a companiei împreuna cu noul acţionar.

„Mulţumesc tuturor celor care şi-au adus contribuţia ca Brikston să fie astăzi o companie solidă pe piaţa materialelor de construcţii. Suntem onoraţi de încrederea ce ne-a acordat-o noul proprietar şi avem credinţa că împreună vom reuşi adaptarea la valorile şi tradiţia familiei Leier. Accesul la resursele şi experienţa grupului Leier precum şi încrederea mea în performanţa echipei Brikston, pot conduce la o nouă etapă de dezvoltare”, declară Adrian Mînzat.

Compania din Iaşi, în care lucrează peste 210 angajaţi, a împlinit o jumătate de secol de activitate pe piaţa românească a materialelor de zidărie şi finisaje, din care ultimii 10 ani sub brandul Brikston.

Cu ajutorul noii echipe de management şi datorită investiţiilor majore în liniile de producţie, branding şi cercetare-dezvoltare, Brikston a ajuns la un volum anual al vânzărilor de aproximativ 350.000 mc de cărămidă şi blocuri ceramice si la peste 20 milioane de euro cifra de afaceri în 2018.

Schimbarea acţionarului majoritar înseamnă o nouă etapă pentru companie. În timpul în care fondurile de investiţii au fost acţionari majoritari compania s-a schimbat radical. S-au investit peste 30 milioane de euro în linia C3, în prepararea nouă, dar şi în utilaje în carieră, motostivuitoare, etc.

Principalul domeniu de activitate al grupului Leier, fondat în 1965, îl constituie industria prefabricatelor din beton simplu şi armat, a cărămizilor şi blocurilor ceramice.

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.