Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat recent un împrumut de 15 milioane de euro companiei Agricover Credit IFN pentru a finanța proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol, acesta fiind primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat că anunțul făcut de BEI, de a furniza finanțare de tip capital de stat (seed finance) IMM-urilor românești din agricultură, oferă un binevenit impuls investițiilor, creării de locuri de muncă și creșterii economice în zonele rurale.

Agricover Credit IFN este singura instituție financiară din România axată în mod exclusiv pe finanțarea agricultorilor și a proiectelor lor. Împrumutul de la BEI va ajuta la găsirea de soluții pentru lipsa finanțărilor necesare IMM-urilor agricole din România și va contribui la mai buna utilizare a potențialului agriculturii românești, se subliniază în comunicatul citat.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.