nr. 160 (noiembrie-decembrie 2017) fructe
Alimente ideale pentru luna decembrie!

Decembrie este o lună specială, chiar una a extremelor. Pe de o parte post, pe de alta excesele din perioada Sărbătorilor. Există 6 alimente de bază ideale pentru luna decembrie .

Ciupercile

Sunt în topul celor şase alimente de bază în luna decembrie. Sunt perfecte în dietele de post, în regimul vegetarian şi trebuie să-şi găsescă loc şi pe masa de Crăciun. Sunt gustoase, se pot prepara în zeci de feluri, fiind o sursă excelentă de proteine, au vitamine şi multe minerale.

Avocado

Îl poți consuma în fel și chip și nu trebuie să lipsească din dietă. În decembrie avocado este în vârful sezonului, dar este și una dintre cele mai sănătoase surse de grăsimi. Avocado conține luteină, vitamină A  și multe fibre. Nu în ultimul rând este un fruct gustos care poate fi mâncat că atare sau care poate fi adăugat salatelor și altor preparete, oferind un plus de gust și savoare. Pe masa de Crăciun, o salată cu avocado este o pată de culoare și un plus de sănătate.

Citricele

În luna decembrie nu este recomandat abuzul. Oricum toate citricile sunt printre alimentele de bază ale lunii decembrie, așa că consumă fără limită portocale și grapefruit, lămâi și mandarine. Decembrie este luna care miroase a portocale! Beneficiile citricelor sunt numeroase. Citricele aduc vitamina C, vitamina D și multe fibre. Nu în ultimul rând citricele sunt un aliat în curele de detoxifiere și în dietele pentru scăderea în greutate.

 Orezul salbatic

Acesta este unul din alimentele de bază ale lunii decembrie și nu trebuie să lipsească din dietă. Orezul sălbatic este o sursă cu totul și cu totul specială de fibre și vitamine din grupul B și E. În plus, poate fi folosit atât în dietele de post, cât și în regimul vegetarian.

Ţelina

Ţelina este un super aliment. Se poate prepara în zeci de feluri, are foarte puţine calorii. Este foarte gustoasă şi este plină de vitamine, fibre şi minerale. Piureul de ţelină este savuros, iar ţelina coaptă este una din garniturile perfecte.

Fasolea şi lintea

Fasolea și lintea sunt două aliamente de bază în luna decembrie pentru cantitatea foarte mare de proteine pe care o conțin, pentru fibre, pentru vitamine și minerale, dar şi  pentru versatilitatea lor. Cu fasolea și linte se pot face salată, mâncare, supe, dar și o garnitură care nu are voie să lipsească de pe masa de Crăciun.

 

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.