nr. 141 (aprilie-mai 2016) amenda
Amenzi de peste 700.000 de euro în domeniul construcţiilor

Inspecţia Muncii a desfăşurat în perioada 11 – 15 aprilie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 730.931 de euro. Au fost depistate 366 de persoane care lucrau la negru. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 2.559.100 de lei din care 2.015.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 18 propuneri de cercetare penală.În total au fost sancţionaţi 527 de angajatori. 


„Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 731.000 de euro într-o săptămână şi 513.000 de euro prin controale în domeniul construcţiilor. Suntem îngrijoraţi de frecventele încălcări ale legislaţiei muncii, pe care le am identificat în controale. Dintre acestea menţionăm: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, lipsa unui exemplar al contractului individual de muncă înmânat salariaţilor, neîntocmirea regulamentului intern.Pentru remedierea deficienţelor au fost dispuse măsuri obligatorii, cu termene concrete de realizare „, a declarat Danteş Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.