nr. 171 (octombrie-noiembrie 2018) money-3120527_960_720
ArcelorMittal a vândut combinatul de la Galaţi

ArcelorMittal a anunțat vineri, 12 octombrie, că a ajuns la o înțelegere cu grupul anglo-indian Liberty House pentru achiziția combinatului de la Galați.

Oferta celor de la Liberty House, companie patronată de Sanjeev Gupta, vizează preluarea facilităților ArcelorMittal din Cehia, România, Skopje (Macedonia) și Piombino (Italia). Pentru combinatul de la Galaţi a mai fost depusă o ofertă de către grupul ucrainean Metinvest, condus de miliardarul Rinat Ahmetov.

După înțelegerea dintre ArcelorMittal și Liberty House, sunt încă în curs de desfășurare negocieri cu părțile privind vânzarea celorlalte active – ArcelorMittal Dudelange în Luxemburg și mai multe linii de finisare din Liege, Belgia – incluse în pachetul de vânzare.

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992 de Sanjeev Gupta (47 de ani). Compania are sediul la Londra și filiale în Dubai, Singapore și Hong Kong.

Am plăcerea să anunț această tranzacție importantă, cea mai mare pentru noi de până acum. Dintr-o dată aceste achiziții vor dubla efectivele noastre și capacitatea de producție mondială, oferindu-ne o prezență puternică în centrul principalelor regiuni de producție din Europa. Ne propunem să colaborăm cu partenerii locali pentru a ne asigura o poziție puternică în cadrul lanțurilor interne de distribuție ale acestor economii naționale cu dezvoltare rapidă și să devenim o parte esențială a unui sector industrial european prosper. Acestea sunt active cu valoare ridicată, cu personal cu înaltă calificare și suntem nerăbdatori să-i primim în Alianța GFG”, a precizat Sanjeev Gupta, în timpul negocierilor.

La rândul său, Bogdan Grecu, director general al ArcelorMittal Galați – Skopje, a declarat: „Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați, ci și pentru modernizarea Combinatului”.

Negocierile continuă cu părți interesate în privința vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare.

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.