nr. 156 (iulie-august 2017) banca
Arion Negrilă numit în funcţia de Vicepreşedinte de Risc şi membru al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe

Consiliul de Supraveghere al BCR Banca pentru Locuinţe l-a numit pe Arion Negrilă în funcţia de Vicepreşedinte de Risc şi membru al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe, urmând ca numirea să facă obiectul aprobărilor normative necesare. El îl inlocuieşte pe Erwin Bernhard, al cărui mandat se apropie de final.

Recent, Arion Negrilă a ocupat funcţia de Director Executiv Senior pe linia de risc în cadrul Grupului BCR, poziţie din care a administrat implementarea Programului Basel III/ IRB şi desfăşurat activităţi de redresare şi soluţionare, dar şi de suport în elaborarea Strategiei de Management al Riscurilor la nivelul Grupului BCR.

Arion Negrilă are peste 20 de ani de experienţă în cadrul Grupului BCR, din care 13 în funcţii de management, timp în care si-a consolidat traseul carierei în managementul strategic al riscurilor, analiza de portofolii şi raportarea riscurilor, definirea de ratinguri şi parametri de risc, regulamente de creditare, administrarea de capital şi guvernanţă normativă. Are un doctorat în administrarea riscurilor bancare la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi este lector la Institutul Bancar Roman, unde predă despre managementul riscurilor, reglementări de risc ale BNR şi europene, procese interne de evaluare a adecvării capitalului (ICAAP).

“Ne bucurăm că Arion Negrilă se alătură Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe. Vasta sa experienţă va fi un atu important pentru dezvoltarea sustenabilă a băncii. Credem în misiunea noastră de a oferi educaţie şi soluţii financiare clienţilor noştri, pentru a imbunătăţi condiţiile locative din România. De aceea, suntem convinşi că BCR Banca pentru Locuinţe poate ajuta sute de mii de români să traiască în locuinţe mai bune şi să beneficieze de tot confortul necesar, împreună cu familiile lor”, a declarat Adriana Jankovicova, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR Banca pentru Locuinţe.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.