nr. 177 (aprilie - mai 2019) smart city
ARSCM şi CNEEC au semnat acordul de finanţare pentru proiecte smart city

Gigantul China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de stat din China, cu o vastă activitate internaţională, a semnat un acord de finanţare cu Asociaţia Română Pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) care prevede investirea unei sume de 500 milioane de euro în proiectele de acest gen din ţara noastră.

Acordul de finanţare vizează dezvoltarea de proiecte în principalele domenii ale industriei: energie, mediu şi infrastructură, iar scopul principal îl reprezintă susţinerea proiectelor ARSCM pentru dezvoltarea comunităţilor creativ-inteligente din România. Acordul are o perioadă de implementare de zece ani, urmând ca primele proiecte să fie anunţate în perioada imediat următoare.

„China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC) şi Asociaţia Română Pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) au semnat un acord de finanţare care vizează dezvoltarea de proiecte Smart City. Credem în potenţialul de dezvoltare al României şi avem toate resursele necesare pentru implementarea corectă şi coerentă a acestor proiecte. Acordul de finanţare reprezintă o mare oportunitate pentru dezvoltarea Industriei Smart City în România. Aşa cum am promis, ţara noastră va fi un important hub regional în zona industriilor conexe conceptului Smart City. În perioada imediat următoare, vor fi iniţiate primele runde de discuţii cu municipalităţile, companiile şi instituţiile interesate de accesarea fondurilor disponibile în vederea localizării proiectelor care urmează să fie finanţate din banii puşi la dispoziţie de compania chineză. Acest acord reprezintă prima etapă dintr-un amplu plan de investiţii, reprezentanţii CNEEC exprimându-şi interesul să creeze un parteneriat de lungă durată în ţara noastră„, a explicat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei pentru Smart City şi Mobilitate.

Şi Zhang Yanfei, preşedintele Consiliului de Administraţie al CNEEC, a subliniat: „Suntem extrem de încântaţi să fim în România. Credem că Româ­nia are un mare potenţial de dezvoltare în sfera oraşelor inteligente. CNEEC va investi prin ARSCM în anii următori 500 milioane de euro în soluţii dedicate oraşelor inteligente. Acordul de investiţii încheiat cu Asociaţia Română Pentru Smart City şi Mobilitate este un pas important spre dezvoltarea unor proiecte cu impact major pentru energie, mediu şi infrastructură„.

În cadrul rundelor de negocieri, membrii delegaţiei străine şi-au exprimat deschiderea ca, alături de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate, să evalueze oportunitatea unor investiţii în proiectele prioritare de anvergură din acest sector, ca autostrăzi sau tronsoane feroviare de mare viteză, potrivit surselor citate. Compania cu acţionariat chinez a fost listată ani la rând de către Engeneering News Record, SUA, în Topul „225 International Contractors”.

CNEEC este una dintre cele mai importante companii de stat din China, recunoscută pe plan internaţional. Dincolo de succesul pe care îl înregistrează în domeniul de activitate, compania desfăşoară importante proiecte de dezvoltare a sectoarelor energetic, mediu, waste management, în zeci de ţări.

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate este principala organizaţie a industriei smart city din România, având ca obiectiv principal dezvoltarea comunităţilor creativ-inteligente din ţară. Organizaţia are activitate internaţională, fiind membră în diferite organizaţii, comisii consultative, grupuri de lucru şi este partener în programe naţionale şi internaţionale alături de cele mai importante corporaţii implicate în proiecte.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.