nr. 160 (noiembrie-decembrie 2017) Fapte bune
Asociația Școala mamei Junior vă invită la teatru și fapte bune în luna Cadourilor

Asociația Școala mamei Junior ajunge în București, pe 14 decembrie, pentru a fi gazda evenimentului caritabil „Invitație la fapte bune, organizat cu sprijinul trupei de teatru Victoria Art și al Muzeului Național al Țăranului Român. Scopul principal al evenimentului este de a prezenta publicului din capitală programul de hidroterapie, prin care 450 de beneficiari primesc gratuit ore de terapie în apă, una din cele mai consacrate în tratarea afecțiunilor locomotorii și psihiatrice.

„Invitația la fapte bune” vine însoțită și de o invitație la teatru: trupa de adolescenți Victoria Art pune în scenă spectacolul „Break the wall”, o creație artistică prin care arta actorului se îmbină cu muzica sunetelor obținute din diverse obiecte neconvenționale, dans sau voce, debordând energie, umor și bună dispoziție. Va fi un spectacol non-verbal, prin care 24 de adolescenți ne poartă prin lumea problemelor adolescentine, a primelor emoții, evocând în final un mesaj puternic care atrage atenția: ”fiecare trebuie lăsat să gândească liber, să comunice, să descopere cine este și să fie el însuși”. Este o poveste despre înăbușirea personalității, despre lipsa de comunicare, despre zidul care se ridică uneori între profesori și elevi, dar și despre dorința și forța de a dărâma acest obstacol.

Asemenea adolescenților care sparg zidul mentalității societății din care fac parte, și Asociația Școala mamei Junior vrea să elimine granițele locale, cerând ajutor pentru susținerea hidroterapiei, una dintre cele mai consacrate terapii în tratarea afecțiunilor locomotorii și psihiatrice. Fondurile strânse cu ajutorul acestui spectacol vor acoperi costurilor hidroterapiei pentru mai mult de 450 de copii cu dizabilități din județul Timiș.

Intrarea la eveniment va fi liberă, iar donațiile, binevenite. Donații se pot face online la linkul https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/ONG-uri/Asociatia-Scoala-mamei-Junior sau direct la sala de spectacol (cu înregistrarea și confirmarea participării la linkul https://goo.gl/forHYPERLINK „https://goo.gl/forms/w2TZEVRo8DHNwTDm1″mHYPERLINK „https://goo.gl/forms/w2TZEVRo8DHNwTDm1″s/w2TZEVRo8DHNwTDm1)

Despre Hidroterapie

Programul de hidroterapie a fost început în 2007, cu 34 de beneficiari și s-a derulat neîntrerupt, ajungându-se în prezent la peste 450 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Scopul principal al programului de hidroterapie este de a oferi ședințe săptămânale gratuite de terapie prin apă pentru copiii cu dizabilități, majoritatea provenind din internatele școlilor speciale din Timișoara și din medii defavorizate. Preformanțele acestora dincolo de evaluările kinetoterapeuților vor fi măsurate și premiate în cadrul a 2 concursuri de înot. Mai mult decât atât, transportul copiilor imobilizați în scaunul cu rotile este asigurat de Asociație, care oferă astfel probabil unica șansă de a ieși din casă, de a socializa și de a beneficia de o formă de recuperare pe durata unei săptămâni. Programul de hidroterapie, care nu se predă în cadrul universităților de profil,  aduce beneficii și asupra profesioniștilor, prin formarea studenților voluntari în metodele acestei terapii, în cadrul Universității de Vest.

Despre Asociația Școala mamei Junior

Asociația Școala mamei Junior s-a înființat în anul 2003 din dorința doamnei doctor Ioana Vârtosu de a oferi servicii deosebite și unice la vremea respectivă pentru femeile însărcinate, viitorii tătici, dar și proaspeților părinți și copiilor acestora. Printre serviciile oferite de-a lungul anilor de către asociație se numără: cursuri prenatale, cursuri de puericultură, cursuri de travaliu, diferite tipuri de gimnastică pentru femei însărcinate sau mămici și copii, kinetoterapie și hidroterapie. Prin programele sale, s-a adresat până acum în mod direct la peste 10.000 de cupluri, 5.000 de copii şi, prin intermediul platformei online, la peste 800.000 părinţi. Mai multe informații puteți afla pe pagina de internet www.mamicafarafrica.ro.

Despre trupa Victoria Art – Adolescenți

Trupa de teatru Victoria Art s-a înființat în anul 2014 sub coordonarea profesoarei Maria Julieta Georoiu, fiind formată din elevi de la licee și școli gimnaziale din București, cursanți ai școlii de teatru Victoria Art.

Are la activ peste 70 de spectacole jucate pe scena de la Godot Café Teatru. Pe lângă Maria Julieta Georoiu, profesor coordonator a trupei, care și regizează o mare parte din spectacole, au mai pus în scenă Alexandru Nagy, Matei-Lucaci Grundberg și Costel Cașcaval. Trupa a participat la o serie de festivaluri de teatru pentru copii și tineret unde a obținut numeroase premii importante. În repertoriu trupei sunt spectacolele: “Lada”, după Ion Sava, “Tărâmul iubirii”, după Maria Julieta Georoiu, “Drum în jos cu înger”, după Oleg Bogaev, Paravan. Două telefoane”, de Matei Lucaci-Grunberg, “Pisica verde”, după Elise Wilk, “Aproape”, după John Cariani.

Despre Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare și este aflat sub autoritatea Ministerului Culturii și Identității Naționale. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicațiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.