nr. 157 (august-septembrie 2017) bcr
BCR lansează Pachetul credit punte Start-Up Nation

Banca Comercială Română (BCR) a semnat, la începutul lunii august, convenția de colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în baza căreia BCR a devenit oficial bancă parteneră în programul Start-up Nation.

„Susținerea inovației şi a încrederii în spiritul de inițiativă trebuie să reprezinte o parte importantă dintre obiectivele noastre ca nație, ca țară. Programul Start-Up Nation poate fi un moment de reper în efortul de construire a unui segment sustenabil de antreprenori, dar care are nevoie să se întindă pe cel puțin 5-10 ani. Ca promotori ai implicării oamenilor activi în dezvoltarea și susținerea inițiativelor economice, am decis să ne implicăm în acest program și să le oferim beneficiarilor cele mai avantajoase condiții, atât din perspectiva finanțării și a costurilor asociate, cât și din cea a educației financiare dezinteresate pe care trebuie să ne-o asumăm aici. Vom face tot ce este necesar astfel încât cei care aplică în acest program să simtă că ne au alături şi se pot baza pe un partener de încredere la acest început de drum”, a declarat Sergiu Manea, Președintele BCR.

După acceptarea în programul guvernamental, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation și pachetul credit punte Start-Up Nation:

Pachetul cont curent Start-Up Nation include:

 • ZERO lei la deschiderea și administrarea lunară a contului;
 • ZERO lei pentru administrarea cardului de debit;
 • ZERO lei pentru administrarea serviciului de Internet Banking
 • ZERO lei pentru tranzacțiile efectuate prin Internet Banking – se vor plăti doar comisioanele TransFond/BNR;
 • ZERO lei pentru încasările prin ordine de plată în sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) și interbancar (transfer alte bănci din România – BCR)
 • ZERO lei pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care beneficiarul primește SMS sau email pentru intrările de bani și plățile efectuate în/din contul curent BCR
 • 23% reducere la Pachetul de semnătură electronică.

Pachetul credit punte Start-Up Nation, într-un procent de 100% din valoarea alocației financiare nerambursabile obținută prin program, include:

 • Dobândă: 3,5%/an, cea mai bună dintre băncile participante în program;
 • Total comisioane credit: cel mult 2% din valoarea creditului;
 • Garanții: 80% din valoarea creditului, garantat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) și, în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul programului; ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR; fidejusiune;
 • Constituirea unui depozit colateral la nivelul dobânzii aferente, pe perioada de creditare;
 • ZERO costuri verificare certificare cheltuieli în teren;
 • Perioada de analiză și soluționare a creditului punte: maxim 20 de zile de la solicitarea creditului.

Pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR și poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât și de cei care au fost respinși, dar nu vor să renunțe la ideea de a-și dezvolta o afacere.

Dincolo de oferta strict financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educație financiară, prin care le va pune la dispoziție materiale educative, ce îi va ajuta la înțelegera pașilor care trebuie făcuți atunci când pornești un business. De asemenea, BCR va organiza cursuri speciale în sucursalele din toată țara, care vor urmări să-i familiarizeze pe antreprenori cu noțiuni contabile elementare, dar și cu concepte precum înțelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanțări și garanții, precum și strategii pentru decizii financiare inteligente.

BCR dispune, în prezent, de 514 unități teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate rețele bancare din întreaga țară, atât în mediul urban, cât mai ales în mediul rural.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.