Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un acord de împrumut de 50 de milioane de euro cu UniCredit Bank, marcând astfel primul acord de finanțare cu o bancă comercială locală care se încadrează în Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI) din România.

UniCredit Bank devine prima bancă comercială românească care beneficiază de sprijinul garantat de bugetul UE în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de Investiții pentru Europa, cunoscut și ca „Planul Juncker”.

Vicepreședintele BEIAndrew McDowell, a declarat: „Activitatea Băncii Europene de Investiții din România este în creștere. Suntem foarte bucuroși să colaborăm cu UniCredit Bank, un partener local de lungă durată al Grupului BEI, în angajamentul nostru ferm pentru creșterea economiei locale în cadrul „Planului Juncker”. Aceasta vine pe lângă activitățile noastre tradiționale de finanțare și va da un impuls suplimentar creării de locuri de muncă în această țară importantă din UE, oferind finanțare pe termen lung și accesibil IMM-urilor inovatoare și start-up-urilor.

Comisarul european, Corina Crețu, responsabil cu politica regională, a comentat: „Întreprinderile mici joacă un rol esențial în economia țării: introduc produse inovatoare pe piață și oferă locuri de muncă comunităților locale. Un acces mai bun la finanțare este combustibilul de care au nevoie pentru a conduce economia, iar Fondul european pentru investiții strategice, alături de fondurile de coeziune, este exact acel combustibil. Acordul semnat între Banca Europeană de Investiții și UniCredit va oferi un impuls de 50 de milioane de euro pentru aproximativ 100 de IMM-uri din întreaga țară. Sunt mândră să văd planul Juncker care lucrează pentru creșterea României.

 

Directorul UniCredit Bank, Răsvan Radu, a declarat: „UniCredit Bank este ferm angajat în finanțarea economiei reale românești. În acest context, noul contract de împrumut și angajamentul ferm în sprijinirea activă a investițiilor clienților noștri ne vor permite să facilităm în continuare dezvoltarea IMM-urilor, a întreprinderilor mici, a întreprinderilor noi și a companiilor inovatoare din România în diferite sectoare economice, să finanțeze la prețuri mai bune. O atenție specială va fi acordată îmbunătățirii accesului la finanțarea împrumuturilor pentru proiectele inovatoare conforme cu inițiativa InnovFin EU Finance for Innovators, susținută de Orizont 2020”.

 

Note suplimentare:

1) „InnovFin – Finanțarea UE pentru inovatori” este o inițiativă comună lansată de Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI și FEI) în cooperare cu Comisia Europeană în cadrul Orizont 2020. InnovFin își propune să faciliteze și să accelereze accesul la finanțare pentru întreprinderile inovatoare și alte entități inovatoare în Europa.

(2) fișa de informare a țării din Small Business Act din 2016 – România

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.