ACTUALITATE charles-michel-14-reporters
Belgia, ținta unor atentate teroriste

Lideri din întreaga lume și-au exprimat solidaritatea cu Belgia și au condamnat atacurile ‘barbare’ de la aeroportul și de la metroul din Bruxelles, relatează DPA. Cel puțin 26 persoane au murit în atentatele comise azi pe aeroportul Zaventem din Bruxelles și în stația de metrou Maelbeek, aflată în apropierea instituțiilor europene.

Charles Michel (foto), premierul blegian, a declarat că s-au înregistrat numeroși morți, dar și răniți, între care unii aflați în stare gravă, în urma atentatelor teroriste comise azi în Bruxelles.

Potrivit RTBF, a fost convocat Consiliul Național de Securitate al Belgiei, a anunțat cabinetul ministrului de interne Jean Jambon.

Premierul Michel și ministrul justiției Koen Jeens sunt prezenți la reuniunea centrului de criză unde urmăresc situația minut cu minut alături de reprezentanții serviciilor de securitate și ai poliției. Prezidat de premier, Consiliul național de securitate este compus din ministrul justiției, ministrul apărării Steven Vandeput, ministrul de interne și ministrul de externe Didier Reynders.

Autoritățile belgiene acționează pentru a securiza și ‘alte obiective’ care ar putea fi vulnerabile, a menționat premierul Charles Michel, precizând că au fost desfășurate forțe militare suplimentare și sunt efectuate controale la granițele Belgiei. ”Ne confruntăm cu o grea încercare, cu o încercare dificilă și trebuie să înfruntăm această încercare fiind uniți’, a subliniat premierul belgian. Potrivit unui nou bilanț, atentatele de la metrou și aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles s-au soldat cu cel puțin 26 de morți și zeci de răniți”.

Ambasada României în Regatul Belgiei pune la dispoziția cetățenilor români afectați, precum și a rudelor acestora mai multe numere de telefon unde se pot informa cu privire la situația creată după exploziile din Bruxelles, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Contactele telefonice ale ambasadei sunt: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, precum și telefonul mobil de urgență al secției consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles,  +32(0)2 344 0854.

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.