nr. 144 (iulie-august 2016) miere_de_albine
Beneficiile produselor apicole

Cele mai bune remedii le găsim în natură iar albinele se numără printre ele.Albinele ne oferă o mulțime de produse care fac minuni pentru frumusețea și sănătatea noastră. Trebuie să avem însă mare grijă la mierea contrafăcută cu zahăr,  glucoză, fructoză sau sirop de porumb –un pericol pentru organism şi să alegem o o sursa sigură.Beneficiile mierii și a celorlalte alimente provenite de la albine, polen și lăptișor de matcă fără aditivi sau conservanți sunt evidente.

Consumând în fiecare zi o linguriță de miere de albine introducem în alimentaţie un produs sănătos. Mierea este o sursă de vitamine și minerale. Ea conține vitamina C, calciu și fier    care întăresc sistemul imunitar și stimulează producția de globule roșii, cu rol în transportarea oxigenului către țesuturi.

Mierea ajută în tratamentul astmului, al infecțiilor cu salmonella sau E.coli  sau al ulcerelor. În același timp, este un excelent medicament împotriva tusei și a durerilor de gât, mai ales pentru copii. Și reacțiile alergice pot fi ameliorate cu ajutorul ei. Mierea este un prebiotic natural ce conține bacterii benefice, care ajută în procesul digestiv. Mierea poate ameliora afecțiuni dermatologice precum dermatita. Putem   utiliza mierea la nivelul pielii pentru a o hrăni, a-i reda elasticitatea și sănătatea.

Mierea ne  dă energie aproape instantaneu.Simțindu-ne obosiţi și lipsiţi de energie, în loc să bem o cafea, putem să ne energizăm cu o linguriță de miere. Mierea conține flavonoide, substanțe care protejează organismul împotriva cancerului pulmonar și a celui pancreatic.

Un alt superaliment de la albine este polenul pe care ar trebui să-l consumăm  zilnic. Conține o mulțime de nutrienți:  carbohidrați, proteine, vitamina B. Polenul poate fi folosit în tratamentele împotriva bolilor de piele precum eczemele sau psoriazisul. Aminoacizii și vitaminele pe care le conține contribuie la regenerarea celulelor epidermei.

• Polenul este bogat în antioxidanți, el are un efect antiinflamator asupra țesutului pulmonar, fiind de mare ajutor în tratarea problemelor respiratorii.

• Polenul ameliorează alergiile, contribuind la reducerea nivelului histaminelor.

• Polenul conține enzime care ajută organismul să extragă toți nutrienții din mâncărurile pe care le consumi și ajută în procesul digestiv.

 • Polenul este de mare ajutor în curele de slăbire, deoarece este un aliment plin de nutrienți, dar fără prea multe calorii.

 • Polenul sprijină sănătatea sistemului cardiovascular, întărește capilarele și ține sub control nivelul colesterolului. Consumul regulat de polen de albine previne atacul de cord și cel cerebral.

 • Polenul este de mare ajutor pentru femeile care au probleme de fertilitate, fiind în același timp și un afrodiziac natural.

Pe lângă polen și miere, albinele ne mai oferă și alte produse cu efecte miraculoase pentru organismul nostru. Lăptișorul de matcă este folosit preponderent în industria cosmetică, însă el poate fi și consumat sub formă de capsule. Are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, de la întărirea sistemului imunitar, până la stimularea funcțiilor cognitive.

Nu ar trebui să uităm nici de propolis, acest antibiotic natural care face uitate durerile de gât și protejează organismul împotriva a multiple afecțiuni.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.