nr. 154 (mai-iunie 2017) holcim
Betonul autocompactant Agilia va fi lansat de Holcim şi în România

Conform comunicatului de presă al Holcim România, producătorul de ciment, betoane şi agregate va lansa pe plan local betonul autocompactant premium Agilia.

Acest tip de beton reprezintă cel mai important produs din portofoliul Holcim în materie de betoane autocompactante, fiind utilizat deja la nivel internaţional în peste 50 de ţări. Agilia poate fi turnat fără vibrare, chiar şi în cazul secţiunilor subţiri,a unor suprafeţe cu geometrie complicată, a unui acces incomod  la punctele de turnare, a existenţei unei reţele foarte dese de armătură sau a acoperirilor cu beton mai reduse, de 1,5 – 2 cm.
Avantajele utilizării sale deschid o gamă largă de aplicaţii, începând de la construcţii simple până la elemente de construcţie cu arhitectură complexă, elemente din beton aparent, secţiuni compacte cu turnare dificilă sau consolidări de înaltă calitate pentru construcţii civile, industriale, structuri monolite sau lucrări de artă, precum poduri, viaducte şi tunele.
Important este că betonul Agilia îşi menţine proprietatea de autocompactare cel puţin timp de două ore în autobetonieră, inclusiv pe timp călduros, fără a fi necesară adăugarea unor aditivi pentru corecţia consistenţei.
Divizia de betoane Holcim este prezentă în ţara noastră de 15 ani, având 14 staţii ecologice de betoane dispuse pe tot teritoriul României. De altfel compania Holcim România care are la nivelul ţării peste 800 de angajaţi, deţine în prezent două fabrici de ciment la Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.