nr. 142 (mai-iunie 2016) bill-gates-jpg
Bill Gates, sfaturi pentru noua generaţie

Există o vorbă care spune că dacă un om îţi spune ceva folositor trebuie să-l asculţi şi să stai de vorbă cu el,…dacă nu, trebuie să mergi mai departe. 

Bill Gates a ţinut un discurs elevilor de liceu despre lucruri pe care aceştia nu le-au învăţat ţi nu le vor învăţa niciodată la şcoală. El a enumerat cîteva reguli care au scos în evidenţă faptul ca sentimentul de automulţumire şi învăţăturile corecte din punctul de vedere al politicilor educaţionale au creat o generaţie de adolescenţi care nu au deloc noţiunea de realitate ceea ce le aduce esecul sigur în viaţa reală.


1. Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!
2. Lumii prea puţin îi pasă de stima sinelui tău; lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.
3. Nu vei câştiga $60.000 pe an de îndată ce prăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei munci pentru acestea.
4 Dacă tu crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o să ai un şef!
5.A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta; Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: O numeau şansă.
6.Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tai, aşa că nu te mai smiorcăi în legatură cu greşelile tale, ci învaă din ele.
7. Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi pe cum crezi; Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească ţie cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine, spunându-le cât de grozav te crezi; aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despăduchezi propriul dulap !
8.Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU; În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare.
Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.
9. Viaţa nu se împarte în semestre.. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să „te găseşti”; Faci asta în timpul liber.
10. Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
11.Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca în viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei.

Trebuie să ştiţi că întotdeauna cantitatea de bani pe care o faci este direct proporţională cu cât eşti tu de dezvoltat ca persoană, iar ca să ai bani îţi trebuie un echilibru emoţional deosebit şi-un comportament spre acţiune cu rezolvare, multă intuiţie şi musai să ştii să-i gestionezi raţional!

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.