nr. 149 (decembrie 2016 - ianuarie 2017) casa-macon-bca2
Blocurile de zidărie Macon -cele mai performante materiale în domeniul siguranţei la incendii

Producătorul de materiale de construcţii Macon a testat, în cadrul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială

Conform comunicatului de presă al companiei Marcom, testele de rezistenţă la foc a produselor din BCA au fost efectuate prin încercări efective asupra zidurilor de BCA din portofoliul Macon cu rezistente de 2,5 şi 3,5 N/mm2, rezultatele fiind ulterior interpretate pentru a se obţine rezistenţa la foc a zidurilor din BCA cu diferite grosimi.

Potrivit companiei, rezultatele testelor au demonstrat că, supusă acţiunii focului, zidăria realizată din BCA Macon şi BCA Simcor are o rezistenţă de EI 120 ,pentru zidurile cu grosimi de 10 şi 15 cm, EI 180 pentru zidurile cu grosimea de 15 cm şi EI 240 pentru zidurile cu grosimi de 20, 25, 30, 35 şi 40 cm, blocurile de BCA din portofoliul Macon înscriindu-se astfel în rândul materialelor de zidărie cu cele mai bune performanţe din punct de vedere al rezistenţei la foc.

„Angajamentul nostru este de a asigura beneficiarilor construcţiilor realizate cu sistemul de zidărie Macon un mediu de viaţă sănătos şi sigur. Pentru aceasta am creat materiale  capabile să asigure cel mai complex nivel de protecţie. Avem şapte direcţii pentru care sistemul nostru de zidărie răspunde  nevoilor de protecţie şi siguranţă, fie că vorbim de temperaturi exterioare, de zgomot, de mediu sau de capacitatea de a face faţă unor fenomene mai puţin dorite, însă prezente în viaţa de zi cu zi, cum ar fi incendiile sau cutremurele. Urmărim să adăugăm certificărilor europene pe care le deţinem pentru produsele noastre şi alte date tehnice relevante, rezultate în urma unor încercări efective privind performanţele acestora în diferite domenii. În acest sens, la începutul acestui an, sub coordonarea unor instituţii de prestigiu, a fost demarată testarea rezistenţei la foc a diferitelor sortimente din gama de produse de zidărie Macon.

După finalizarea încercărilor şi publicarea rezultatelor cuprinse în raportul realizat de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Durabilă,Urban-Incerc Bucureşti, în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, avem confirmarea faptului că blocurile de zidărie Macon şi Simcor sunt unele dintre cele mai performante materiale şi în domeniul siguranţei în cazul incendiilor, fie că vorbim de locuinţe, şcoli, spitale, spaţii comerciale, industriale sau de proiecte speciale care necesită realizarea unor ziduri anti-incendiu. Testarea a cuprins cele două branduri de produse de zidărie din portofoliul nostru, Macon, respectiv Simcor, şi acoperă ambele clase de rezistenţă la compresiune ale produselor noastre, încadrarea în diferite clase de rezistenţă la foc fiind în raport cu grosimea blocurilor de zidărie”, a subliniat Marius Marin, chief executive officer Macon Group.  

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.