nr. 156 (iulie-august 2017) tractor
BRD acordă credite-punte pentru fermierii beneficiari de subvenţii APIA

BRD Groupe Societe Generale sprijină fermierii din România prin facilitatea de credit-punte, creată pentru ca aceştia să poată beneficia în avans de subvenţiile APIA. Acţiunea vine în contextul semnării Convenţiei privind finanţarea capitalului de lucru în sectorul vegetal pentru desfăşurarea activităţilor curente – campania 2017.

Fermierii – beneficiari de subvenţii pe hectar (SAPS), de plăţi redistributive, pentru înverzire, precum şi  beneficiarii măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală – vor putea accesa credite-punte de la BRD Groupe Societe Generale în valoare de până la 80% din suma de încasat de la APIA, cu o marjă de dobândă de 2 puncte procentuale peste indicele ROBOR 6M şi cu un comision de acordare de 1%.

Analiza simplificată, încasarea dobânzii în momentul plăţii subvenţiei de către APIA, experienţa în acordarea a peste 3 000 de credite-punte anual pentru prefinanţarea subvenţiilor APIA reprezintă câteva dintre avantajele de care fermierii pot beneficia apelând la produsele şi serviciile BRD Groupe Societe Generale. Totodată, pentru aceste credite, clienţii pot opta pentru garanţia Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

BRD Groupe Societe Generale promovează şi susţine sectorul agricol prin diversitatea portofoliului produselor specifice pentru finanţarea domeniului agriculturii, oferta băncii răspunzând unei game largi de nevoi de finanţare ale fermierilor, atât în ceea ce priveşte necesarul de finanţare pe termen scurt (credite de prefinanţare a subvenţiilor APIA, credite de campanie agricolă, credite sezoniere, linii de credit, etc.), cât şi pentru proiectele de investiţii, inclusiv cele cu componentă de fonduri europene.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.