nr. 175 (februarie - martie 2019) 51520260_1022342474631795_5314665439140249600_o
British American Tobacco, Angajator de Top în România

British American Tobacco a fost certificat în 2019 ca Angajator de Top în România, acesta fiind al patrulea an consecutiv în care politicile de resurse umane ale companiei sunt recunoscute de către prestigiosul Top Employers Institute. British American Tobacco este una dintre cele şapte companii din România certificate cu distincția Angajator de Top atât în ​​România, cât și la nivel global, din cele peste 1 milion de companii care activează în prezent în țară. Totodată, BAT a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv Angajator de Top la nivel global și pentru al nouălea an consecutiv Angajator de Top în Europa.

Companiile participante sunt supuse unui proces de evaluare foarte riguros, care include o analiză detaliată a practicilor angajatorilor privind nouă direcții generale: strategia de atragere și reținere a talentelor; managementul performanței; învățare și dezvoltare; dezvoltarea abilităților de lider; gestionarea carierei și a succesiunii; planificarea forței de muncă; strategia de integrare; cultură organizațională; sistemul de compensații și beneficii. Procesul de evaluare include mai multe sesiuni de validare în cadrul cărora compania prezintă dovezi în sprijinul bunelor practici, acestea fiind analizate și în cadrul unui audit independent.

BAT este un angajator strategic în România, cu 2.500 de angajați în cele 3 entități economice care operează aici și alte 25.000 de locuri de muncă create în cadrul lanțului de distribuție. Numărul angajaților BAT s-a dublat în ultimii 5 ani, de la 1.200 în 2013, la 2.500 în prezent.

Suntem mândri să spunem că, în România, aproape jumătate dintre colegii noștri lucrează în cadrul companiei de peste 10 ani, unii chiar și de 20 de ani. Acest lucru demonstrează angajamentul BAT față de piața românească și față de oamenii noștri alături de care am crescut împreună. Certificatul Top Employer nu numai că ne onorează, ci ne impune să atingem un standard și mai înalt în fiecare an în ceea ce privește atragerea de noi talente, pe de o parte, și sprijinirea angajaților noștri pentru ca ei să își dezvolte o carieră plină de satisfacții în BAT, de cealaltă parte”, a declarat Claudia Clark, directorul SCEA HR.

La rândul său, David Plink, CEO-ul Top Employers Institute, a ţinut să precizeze că British American Tobacco ca angajator de top la nivel global, pe cinci continente, este o realizare fantastică.

Certificarea, pentru al doilea an consecutiv, ca angajator de top la nivel global,  pe cinci continente, este o realizare fantastică, pe care BAT o împarte cu doar câteva companii din întreaga lume. Dezvoltarea continuă a carierei a reprezentat întotdeauna un punct central de interes pentru BAT, precum și sprijinirea echilibrului între viața profesională și viața personală a angajaților. Acreditarea Global Top Employer recunoaște angajamentul BAT de a oferi cel mai bun mediu de lucru și cele mai ofertante oportunități de carieră”, a subliniat David Plink.

Procesul de certificare Angajator de Top este realizat anual de către Top Employers Institute, o organizație independentă care analizează politicile de resurse umane ale principalilor angajatori din întreaga lume. Certificarea recunoaște cele mai bune politici de resurse umane de pe piața muncii, care permit angajaților să se dezvolte personal și profesional, contribuind, astfel, la accelerarea rezultatelor legate de performanța afacerii.

British American Tobacco este cel de-al doilea cel mai mare contribuitor la bugetul de stat al României.

BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, contribuția totală a industriei tutunului).

În ultimii 10 ani, între 2007 și 2016, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia din România.

British American Tobacco este un angajator strategic. BAT creează direct aproape 2.500 de locuri de muncă și alte 25.000 de locuri de muncă în mod indirect prin intermediul lanțului de aprovizionare și distribuție.

British American Tobacco este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 55%.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.