nr. 154 (mai-iunie 2017) campus
Campus 6, amplasat pe ruinele industriei româneşti

În vecinătatea şcolii de inginerie româneşti IPB, până în 1990 se afla Întreprinderea de Utilaje şi Piese de Schimb 9 Mai, un important pol al industriei de piese turnate şi prelucrări mecanice bucureştene.

După privatizare, numele unităţii economice s-a schimbat în PUMAC, iar mai târziu, în perioada anilor 2000, când acţionarul principal a decedat, halele şi atelierele au început să dispară pe rând. Ani de zile locul supus demolării a rămas ca o mărturie a tot ceea ce generaţii întregi de specialişti – ingineri şi muncitori au construit cândva.

Însă, la sfârşitul lunii mai a.c., constructorul şi dezvoltatorul imobiliar Skanska, companie subsidiară a grupului suedez de investiţii în România, a anunţat demararea obiectivul Campus 6, cel mai nou proiect pe plan local, care se derulează pe doar 2,1 ha din cele 7 ale PUMAC.
„Noul nostru proiect aflat în apropiere de staţia de metrou Politehnica marchează extinderea Skanska, în zona Centru-Vest a Bucureştiului. Odată cu acest pas, Skanska îşi consolidează poziţia şi îşi îndeplineşte unul dintre obiectivele strategice, acela de a fi prezentă în două zone din Bucureşti. Proiectul Campus 6 include patru clădiri de birouri care oferă o suprafaţă închiriabilă totală de 81.000 de metri pătraţi şi două niveluri subterane cu 1.000 de locuri de parcare. Termenul de livrare pentru prima fază a obiectivului este trimestrul al treilea din 2018. Trebuie să subliniez că proiectul şi clădirile vor fi certificate LEED Gold şi vor integra soluţii sustenabile care vor minimiza amprenta complexului asupra mediului şi vor reduce semnificativ costurile de operare. Campus 6 este conceput ca un hub social: proiectul cuprinde zone verzi de interacţiune dotate cu prize electrice şi Wi-Fi, zone de tip amfiteatru care vor găzdui întruniri de business şi sociale, restaurante şi cafenele cu terase”, a declarat Aurelia Luca, country manager Skanska Property România, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.