nr. 171 (octombrie-noiembrie 2018) congres-apdp-01
Cel de-al XV-lea Congres Naţional de Drumuri şi Poduri, un pas pentru drumuri sustenabile

Cel de-al XV-lea Congres Naţional de Drumuri şi Poduri din România, s-a desfăşurat în perioada 19-22 septembrie, la Iaşi şi a fost un succes, subiectele abordate fiind de o reală importanţă şi de mare succes.

Organizat de Asociaţia Profesioniştilor de Drumuri şi Poduri din România, Congresul Naţional de Drumuri şi Poduri din România  a avut loc în perioada 19-22 septembrie, la Iaşi şi prin tradiţie, evenimentul a fost un reper important în activitatea specialiştilor din domeniu rutier.

„În contextul eforturilor actuale întreprinse de ţara noastră pentru depăşirea rămânerilor în urmă în domeniul infrastructurii rutiere, acest congres se doreşte a fi un moment important pentru reconsiderarea activităţii în industria drumurilor. Congresul s-a organizat  pe secţiuni de prezentare a lucrărilor şi a pus la dispoziția participanţilor interesaţi un spațiu destinat pentru organizarea expoziţiei de materiale, echipamente, utilaje din domeniul rutier.

Temele majore în jurul cărora s-au desfăşurat lucrările congresului au fost: priorităţile domeniului rutier, continuarea construirii reţelei de autostrăzi, reabilitarea reţelei rutiere în exploatare, modernizarea reţelei de drumuri locale, dezvoltarea şi sistematizarea reţelelor rutiere urbane. Ne exprimăm dorința ca acest Congres să contribuie la o mai bună cunoaștere a priorităților naționale în domeniul infrastructurii rutiere, astfel încât prin dezbaterile și întâlnirile  avute, să putem aduce o contribuție reală la politica de transporturi din țara noastră. Sperăm ca participanții atât cei din țară, cât și cei din străinătate, să contribuie prin aportul lor, la o mai bună înțelegere a priorităților ce stau în fața domeniului rutier, toate acestea privite într-o relație de corelare cu strategiile promovate pe plan international”, a precizat conf. dr. ing. Valentin ANTON – Preşedinte A.P.D.P. România la finele celei de a XV a ediţii a congresului din acest an.

 

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.