ACTUALITATE sigla-color-INCDIE-ICPE-CA-1024x479
Cinci echipe ale Centrului Alexandru Proca s-au calificat la competițiile de proiecte de cercetare ISEF si INESPO 2020

Proiectele și echipele Centrului Alexandru Proca din cadrul ICPE-CA, participante la barajele de calificare pentru competițiile olimpice internaționale, au avut și de această dată rezultate deosebite.

Astfel, cinci echipe ale Centrului Alexandru Proca s-au calificat să participe la urmatoarele competiții de proiecte de cercetare:

Competiția ISEF 2020 ce se va desfășura în Los Angeles, SUA, în mai 2020

  • Eric Drutu, Mihai Mitrea (elevi la Liceul Internațional de Informatică București)- Studiul piciorului de insectă cu aplicații în realizarea unor micromanipulatoare neconvenționale;
  • Ioana Iordan (elevă la Colegiul Spiru Haret)- Cercetări privind microfirele, cu aplicații;
  • Ioana Seteanu, Ioana Vancea (eleve la Liceul Internațional de Informatică București)-  Contribuții privind hipertermia;
  • Ștefan Ursu (elev la Colegiul Nicolae Titulescu Brașov)- Studiul geometriei variabile al aripilor pentru optimizarea portanței;

Competitia INESPO ce se va desfașura în Istanbul, Turcia, în septembrie 2020

  • Mihai Andrei (elev la Colegiul Național de Metrologie Traian Vuia București)- Recuperarea componentelor electronice active, pasive, electromecanice și mecanice din plăcile electronice.

Prin demersurile făcute, ICPE-CA își propune să identifice excelența din domeniul cercetării științifice la nivelul elevilor de liceu și de asemenea, să construiască echipe de lucru cu elevi inițiați în cercetarea științifică.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.