ACTUALITATE aviatie
Compania aeriană Tarom va intra pe profit

Compania aeriană Tarom ar putea înregistra profit anul acesta, după ce gradul de ocupare al aeronavelor a crescut în ultima perioadă. Gradul de ocupare a fost anul trecut de 68%, iar anul acesta compania se aşteaptă să crească la 75%.

O pierdere de 1,5 milioane de euro la afaceri de 300 milioane de euro reprezintă un indicator foarte bun. Sper să realizăm o surpriză în acest an şi să trecem pe profit”, a spus Gabriel Stoe.

Tarom a lansat anul acesta zboruri noi către Hamburg, Alicante şi din Iaşi către Madrid. Compania Tarom operează peste 50 de destinaţii proprii şi deservite de parteneri. Flota Tarom cuprinde 23 de avioane Airbus, Boeing şi ATR.

Tarom vrea să scoată din uz anul acesta două aeronave Airbus A310, pe care le va înlocui cu două avioane noi. Cele două aeronave vechi mai pot zbura până în septembrie 2016, respectiv ianuarie 2017.

Preţul pentru o aeronavă nouă este estimat la 5 milioane de dolari. Dacă se va găsi un cumparător pentru avioanele vechi, acestea ar putea ajunge în servicii de transport cargo.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.