nr. 161 (decembrie 2017- ianuarie 2018) stock
Compania eMAG va investi 300 de milioane de lei într-un nou depozit

Compania eMAG va investi 300 de milioane de lei într-un depozit de 120.000 mp pentru a-şi extinde capacitatea logistică şi a acoperi nevoile de livrare către clienţi în următorii ani.

Conform comunicatului de presă al companiei, noul depozit va susţine strategia eMAG de dezvoltare la nivel regional şi va fi dedicat produselor voluminoase medii şi mari -televizoare, maşini de spălat, frigidere, aspiratoare şi va avea o capacitate de 3 milioane de unităţi, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei. Pe lângă spaţiul de depozitare, o bună parte din investiţie a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată şi predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare şi sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit.

Noul depozit va susţine creşterea rapidă a eMAG ca brand românesc la nivel regional şi va îmbunătăţi procesele logistice legate de produsele voluminoase. Investiţia pe care o facem va genera numeroase beneficii pentru comunitatea locală şi va ajuta la dezvoltarea zonei prin deschiderea unui număr mare de locuri de muncă, iar clienţii eMAG vor beneficia de servicii de livrare mai bune. Este cea mai mare investiţie a eMAG de până acum şi ne propunem să o finalizăm până la începutul anului 2019. Compania  eMAG colaborează cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pentru ca această investiţie să genereze prosperitate pentru comunitatea locală şi beneficii pentru mediul de business românesc. 
De asemenea, noul depozit va fi construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieşire din Bucureşti, în judeţul Giurgiu, în apropierea depozitului eMAG actual, ceea ce va permite o îmbunătăţire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialişti şi operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani. eMAG a achiziţionat o suprafaţă de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului”, a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.