nr. 146 (septembrie-octombrie 2016) lafargeholcim
Compania LafargeHolcim ia în considerare retragerea de pe câteva pieţe

“Compania LafargeHolcim  ia în considerare retragerea de pe câteva pieţe, ca parte a eforturilor de a face din megafuziunea de anul trecut un succes,Cu siguranţă vom fi prezenţi în mai puţine ţări. Vânzarea operaţiunilor în anumite state reprezintă o opţiune.În prezent LafargeHolcim este  cel mai mare producător mondial de ciment şi  generează 80% din profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) în 25 de ţări. Există un potenţial semnificativ de îmbunătăţire a rezultatelor financiare în alte 25 de ţări. Ori reuşim să ne întărim operaţiunile prin investiţiile planificate, ori va trebui să vedem dacă alţi proprietari ar putea face asta mai bine.Doresc să precizey că pe lângă cele 250 de locuri de muncă desfiinţate ca parte a reorganizării pe plan global, LafargeHolcim va face şi alte concedieri la nivel local şi va închide mai multe fabrici. Pe pieţele mari, unde sunt prezente Lafarge şi Holcim, încă trebuie să ne ajustăm structurile, a mai spus preşedintele companiei”, a declarat preşedintele Beat Hess.


LafargeHolcim a anunţat, în luna august, extinderea vânzărilor de active până în 2017, după îmbunătăţirea rezultatelor financiare în trimestrul al doilea din 2016.

Profitul operaţional ajustat a urcat cu 2,6% în perioada aprilie – iunie 2016, la 1,71 miliarde de franci elveţieni (1,76 miliarde de dolari), peste nivelul de 1,65 miliarde de franci elveţieni estimat de analişti, scrie Agerpres. În primul semestru din acest an, LafargeHolcim a înregistrat sinergii de 273 milioane de franci elveţieni, pentru acest an fiind estimate economii de 450 milioane de franci elveţieni.

Compania şi-a depăşit deja obiectivul de a vinde anul acesta active de 3,5 miliarde de franci elveţieni şi a anunţat extinderea programului la cinci miliarde de franci elveţieni, până în 2017.
În iulie 2015, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de fuziune în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori. 

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.