nr. 176 (martie - aprilie 2019) inghetata
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Betty Ice de către Unilever South Central Europe SA.

Unilever a făcut primul pas în implementarea angajamentelor asumate faţă de Consiliul Concurenţei pentru a putea prelua Betty Ice şi a publicat lista locaţiilor din care companiile îşi vor retrage vitrinele frigorifice. Autoritatea de concurenţă a autorizat cu condiţii preluarea Betty Ice de către Unilever South Central Europe SA.

Au rezultat anumite îngrijorări concurențiale legate de compatibilitatea operațiunii de concentrare economică cu un mediu concurențial normal pe piața națională a producției și comercializării înghețatei de impuls din cadrul secmentului de comerț tradițional.

Pentru a înlătura îngrijorările autorităţii de concurenţă, Unilever s-a angajat să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. În acest fel, concurenţii vor avea posibilitatea de a-şi amplasa propriile vitrine frigorifice în locaţiile respective, iar rezultatul acestor demersuri va fi reducerea cotei de piaţă combinată a Unilever şi Betty Ice.

Betty Ice are 760 de angajați, deține o fabrică în Suceava și are 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii, are o cifră de afaceri totală de 30 de milioane de euro fiind cel mai important producător de înghețată din România.

În cadrul Unilever, Betty Ice va opera ca o companie de sine stătătoare și va fi condusă de Vasile Armenean. Compania britanico-olandeză Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, prezent în peste 190 de țări și cu 2,5 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 169.000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 52,7 miliarde euro în 2016.

Peste jumătate (57%) din businessul companiei se desfășoară pe piețele emergente sau în curs de dezvolare. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi găsite în casele din întreaga lume, inclusiv Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum și Axe.

Compania Betty Ice a fost fondată în 1994 de Vasile Armenean și a devenit cel mai important producător român de înghețată de pe piața autohtonă. Compania, cu sediul în Suceava, deține o fabrică în Suceava, a deschis 4 gelaterii în 4 orașe și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 3 categorii de produse de înghețată: standard, premium și super-premium, vândute sub aproximativ 60 de sortimente.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.