Consiliul Concurenței a sancționat compania Corsar Online

Consiliul Concurenţei a sancţionat compania Corsar Online SRL cu aproximativ 1,6 milioane de lei pentru punerea în practică a unei concentrări economice – o preluare, înainte de a fi autorizată.

„În cadrul analizei modalităţii prin care Corsar a preluat controlul asupra domeniilor de internet, respectiv https://www.marketonline.ro, https://www.mediadot.ro și https://www.azerty.ro, autoritatea de concurenţă a constatat ca operaţiunea a fost pusă în aplicare, înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi”, se precizează în comunicatul Autorităţii de Concurenţă.

Corsar este o companie activă pe piaţa comercializării cu amănuntul în principal a produselor din categoria IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comerţ electronic, cea mai cunoscută fiind www.cel.ro.

Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane de euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane de euro, trebuie notificată autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei.

Altfel spus, înainte de a obţine autorizarea din partea Autorităţii de Concurenţă, în numele companiei care face obiectul tranzacţiei nu se pot lua decizii, cum sunt: modificarea obiectului de activitate restructurarea, închiderea sau divizarea companiei, vânzarea de active, listarea (cotarea) la bursa de valori etc.