Nr. 185 (decembrie 2019-ianuarie 2020) 12
Cum să fii strălucitoare în noaptea de Revelion

Întotdeauna ţi-ai dorit ca în noaptea de Revelion să fii mai frumoasă ca niciodată. Visezi la un look nou pentru această noapte specială. Obiectivele tale sunt: părul, corpul, faţa şi câteva accesorii esenţiale.

Pentru păr îţi oferim două variante: să te coafezi acasă singură sau să mergi la coafor. În privinţa siluetei e cam greu să îţi regăseşti linia în câteva zile, dar cu trucurile noastre vei arăta foarte bine. Tenul e partea ce mai vizibilă şi merită o atenţie specială. Accesoriile, acele nimicuri care fac totul, sunt sarea şi piperul acestei nopţi.

Păr superb de Revelion

Evident că nu o să îţi tunzi singură părul. Oricât de mult talent ai avea, lasă acest lucru pe seama specialiştilor. Ceea ce poţi face tu însă este să ameliorezi starea părului tău. Să îl hrăneşti, să îl îngrijeşti atât la interior, cât şi la exterior. Iată câteva soluţii. O mică observaţie: fă aceste lucruri cu câteva zile înainte de marea seară. În ajun e puţin cam târziu. Limitează factorii de agresiune asupra părului: nu folosi şampoane decapante, nu îl peria prea mult, nu îl face permanent şi nu îl decolora. Foloseşte şampon zilnic şi clăteşte-te repede, cu apă mai rece. Nu masa pielea capului cu şampon. În acest fel facilitezi penetrarea agenţilor de spălare, care sunt destul de agresivi. Mai bine foloseşte un şampon revitalizant. Când îl usuci cel mai bine e să nu foloseşti foenul. Dacă o faci, totuşi, ţine-l la 15 cm distanţă. Coafează-l cu atenţie şi blândeţe: un periaj prea energic favorizează mătreaţa. Pentru fortifiere foloseşte, după şampon, câteva picături de ulei de jojoba. Dacă până acum nu ai un coafor anume unde te duci, ar fi bine să nu rişti cu o nuanţă nouă sau chiar o tunsoare nouă. Mergi pe coafura şi nuanţa părului de până acum. E riscant să încerci ceva nou cu doar câteva zile înainte de Revelion. Dacă vrei cu orice preţ să îţi schimbi look-ul, atunci lasă-te pe mâna unui hair-stylist.

Răsfăţ pentru corp

E greu să devii suplă în doar câteva zile. Dacă nu te mai încape rochia de anul trecut, nu-i grav. Îţi poţi permite anul acesta una nouă. Nici măcar nu e nevoie să fie una foarte scumpă, important e să arate bine şi să te simţi bine în ea. Dacă îţi place de tine, sigur te vor plăcea şi cei din jurul tău. Important e ca sub rochia de seară să ai un trup cu o piele catifelată, strălucitoare. Epilează-te, fă-ţi un masaj de relaxare la un salon de frumuseţe, doar vrei să fii regina serii. Trupul tău îţi va mulţumi. Şi ca să străluceşti la propriu, foloseşte un gel de corp cu sclipici pe braţe şi decolteu.

Ten perfect de Revelion

Faţa este partea cea mai vizibilă şi cea mai privită. Îi vei consacra deci mai mult timp pentru îngrijire, curăţire, purifiere. Pentru că un machiaj perfect are nevoie de un ten pe măsură. În cazul în care nu îţi permiţi să mergi la cosmetică, iată câteva trucuri pe care le poţi încerca acasă. O mască bine aleasă îţi poate schimba aspectul tenului în mod surprinzător.

Mască pentru închiderea porilor: amestecă un pliculeţ de drojdie uscată cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă de ulei de măsline. Întinde pasta obţinută pe ten şi las-o 25 de minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă. Este potrivită mai ales pentru tenul uscat.

Mască relaxantă şi tonifiantă: amestecă câteva linguri de drojdie de bere cu puţină apă de trandafiri, până obţii o pastă. După 25 de minute clăteşte. E bună pentru orice tip de ten.

Mască antirid: pisează fin câţiva sâmburi de migdale. Amestecă-i apoi cu 1-2 linguriţe de apă de hamamelis. Aplică pasta obţinută timp de 25 de minute. Apoi elimin-o fără apă, prin ştergere cu o mănuşă specială.

Mască lifting pentru piele uscată: smântâna este perfectă pentru hidratarea tenului. Amestecă două linguri cu un albuş de ou şi vei obţine o mască cu efect lifting. Las-o 15 minute şi apoi îndepărteaz-o cu o loţiune tonică.

Accesorii pentru frumuseţe

Nici o sărbătoare fără accesorii care fac din tine un star: bijuterii pentru piele, unghii, tatuaje false. Nu uita de sutienul push-up, de genele sau de unghiile false sau chiar de autobronzante. Nu e musai să le încerci pe toate. Măcar unul din aceste accesorii poate fi tentant pentru tine, ca să străluceşti pentru o seară.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.