nr. 149 (decembrie 2016 - ianuarie 2017) detoxifiere
Cură de detoxifiere după Sărbătorile de iarnă

Pentru a maximiza şansele de a nu pune kilograme pe noi şi chiar pentru a ajuta  corpul să se cureţe de toxine, putem apela la citrice.

Ceaiurile din plante medicinale ajută la curăţarea ficatului şi a rinichilor, cel din urzică fiind printre cele indicate pentru că, nu numai că detoxifiază organismul, însă îl şi mineralizează şi vitaminizează. Consumat intern, însă şi extern, curăţă pielea şi stopează căderea părului, eliminând totodată şi mătreaţa. Urzicile conţin substanţe de natură proteică şi glucidică, un număr incredibil de aminoacizi, vitaminele B2, K şi C, polivitamina A, acid pantotenic, betacaroten, săruri de calciu, fier, siliciu, magneziu, potasiu, amâne, cetone, steroli şi multe altele în cantităţi mai mici.Putem renunţa la ceaiul negru şi să alegem ceaiul verde, recunoscut pentru proprietăţile sale detoxifiante şi diuretice. În plus,el stimulează arderea depozitelor de grăsime.

La rândul lui,ceaiul de gălbenele curăţă ficatul, acesta fiind un organ complex, care îndeplineşte peste 500 de funcţii în corp. Ceaiul de gălbenele se prepară dintr-un litru de apă clocotită şi din 40 g de flori de gălbenele.

Se recomandă trei căni de ceai pe zi, cu douăzeci de minute înainte de mesele principale. Pentru a obţine rezultate, tratamentul trebuie să dureze între două şi trei săptămâni.

Chiar dacă este iarnă şi nu simţim nevoia să bem apă ca şi vara, nu trebuie să lăsăm să treacă nici măcar o zi fără un litru de apă consumat.Este important să renunţam la sucurile acidulate din comerţ şi chiar şi la cele prezentate ca fiind naturale,înlocuindu-le cu cele stoarse din fructe şi legume,din măr, morcov, sfeclă roşie, dar şi din citrice.

Grapefruitul detoxifiază nu doar ficatul prin eliminarea toxinelor,el ajută şi la curăţarea mucusului de pe plămâni dar şi pentru o mai bună respiraţie. Mai mult, grepfrutul stimulează digestia prin diverse procese enzimatice. Rodiile conţin vitaminele A, C, B, K, care protejează sistemul imunitar de răceli şi infecţii, în timp ce ajută şi corpul să elimine mai eficient toxinele pe care le-a acumulat.

Un somn de calitate ajută la detoxifierea organismului,la  eliminarea stresului,la o mai bună putere de concentrare. De asemenea, mişcarea şi sportul ajută la elimina toxinelor din corp prin intermediul transpiraţiei.De asemenea sportul ajută la eliberarea unor hormoni şi a substanţelor care inhibă procesele de senescenţă şi a celor de de îmbătrânire.

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.