nr. 178 (mai - iunie 2019) online
Declaraţia unică se depune doar online

Ministerul Finanţelor Publice (MFP), prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune la dispoziţia contribuabililor, în sediile unităţilor fiscale teritoriale, calculatoare destinate autoservirii pentru a facilita îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Potrivit comunicatului de presă al ministerului, prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”. Conform normelor legale în vigoare, Declaraţia unică se depune online, până la data de 31 iulie 2019.

„Contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităţilor fiscale, pentru a-şi crea cont în Spaţiul Privat Virtual (SPV) şi pentru a beneficia şi de alte servicii electronice puse la dispoziţie de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicat.

Ministerul subliniază faptul că aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesării serviciilor electronice puse la dispoziţia contribuabililor de către Agenţia fiscală şi Ministerul Finanţelor Publice.

„Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, poate fi transmisă ANAF şi prin intermediul serviciului „Depunere declaratii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

Ministerul Finanţelor Publice îi sfătuieşte pe contribuabili să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a evita suprasolicitarea sistemului informatic al ANAF în perioada termenului limită de depunere.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.