nr. 173 (decembrie 2018 - ianuarie 2019) Defense-Simulation-01-1
Defense Engineering, companie afiliată UTI, devine partener unic în România al Bohemia Interactive Simulations

Defense Engineering, companie afiliată UTI, a încheiat recent un contract de colaborare prin care firma românească devine furnizor unic în România pentru aplicațiile software și pentru serviciile de training prin simulare oferite de compania Bohemia Interactive Simulations, din Cehia, se precizează în comunicatul de presă al companiei UTI.

Prin intermediul acestui parteneriat, Defense Engineering va putea oferi pe piața locală servicii de antrenament pentru forțe combatante și de securitate, folosind aplicații software de ultimă generație, integrate cu sisteme de armament reale, folosite în teatre de operațiuni, însă eliminând costurile cu muniția, întrucât toate scenariile se derulează într-un mediu virtual.

„Defense Engineering are o reputație bună formată prin livrarea de soluții tehnologice către clienți din domeniul militar”, a declarat Rusmat Ahmed, Vicepreședinte Senior și liderul echipei de vânzări pentru zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa a BISim.

„Experiența îndelungată pe care compania românească o are în derularea de proiecte pentru industria de apărare locală îi va permite să ofere servicii de înaltă calitate clienților din România, arătând beneficiile sistemului VBS3 și cât de bine se integrează acesta în programele de training ale forțelor armate.

Parteneriatul cu BISim ne va oferi posibilitatea să ne îmbogățim portofoliul de soluții, în scopul punerii la dispoziție către Forțele Sistemului Național de Apărare și către partenerii euro-atlantici a unor servicii de top. Ne propunem să promovăm capabilitățile excelente de training prin simulare realizate de BISim și să integrăm soluția proprie de JISR – Joint Intelligence Surveillance & Reconnaisance – în mediul virtual VBS pentru a crea un produs de training prin simulare imersiv”, a explicat Sergiu Ghindă, Director General al Defense Engineering.

Sistemul VBS3 este folosit de sute de mii de militari din toată lumea pentru training prin simulare. Acesta se bazează pe un mediu virtual de mare detaliu, care asigură o gamă variată de instrumente pentru a facilita repetiții ale unor misiuni reale și training asupra procedurilor tactice și operaționale. Folosind Analiza Post Acțiune și simularea în detaliu a unor situații și locații, soluția software BISim îi poate învăța pe militari să gândească tactic, să ia decizii și să-și îmbunătățească comunicarea cu camarazii înainte de a trece la exercițiile din teren. Gama extinsă de capabilități și funcționalități a sistemului VBS3 a fost dobândită în urma a peste 17 ani de dezvoltări, care au generat un sistem bazat pe scenarii cât mai apropiate de realitate, care să reducă trainingul negativ și să aibă un impact important asupra repetițiilor de dinainte de misiuni. Sistemul VBS3 este folosit în sute de training-uri realizate de militari din peste 50 de armate din toată lumea.

Despre Bohemia Interactive Simulations

Bohemia Interactive Simulations (BISim) este o companie internațională, înființată în 2001, în Cehia, care dezvoltă soluții software pentru training prin simulare destinate militarilor, fortelor și firmelor de securitate. BISim folosește tehnologii de tip joc de ultimă generație, iar echipa sa de ingineri dezvoltă produse software de înaltă fidelitate, destinate aplicațiilor militare, comercializate la prețuri foarte avantajoase.

Sursa: www.uti.eu.com

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.