nr. 153 (aprilie-mai 2017) love
Despre iubire… Iubeşte, să poţi fi iubit!

Fiecare om este unic şi are relația sa personală cu cei din jur. Nu există un tablou tabu pentru că fiecare dintre noi are emoția sa, dar şi propria poveste presărată cu lucruri înălţătoare sau mai puţin îmbucurătoare. De altfel, fiecare om are în adâncul sufletului său un diamant neprețuit. Chiar dacă uneori acesta este neşlefuit, există şansa ca el să strălucească din iubire şi preţuire, pentru că întotdeauna iubirea renaşte iubire.

Nu mi-am propus să fac un apogeu al iubirii, dar mă adresez fiecăruia dintre dumneavoastră cu îndemnul sincer: “Iubește, pentru că iubirea ne învață să trăim şi să convieţuim curat!” Practic, iubirea ne face să creăm în eul nostru trăiri intense şi sentimente nobile pentru cei din jur. Până la urmă, iubirea este criteriul personalităţii şi entităţii noastre, aducătoare de linişte şi adevăr.

Mă gândesc că mulţi îşi vor pune întrebarea firească: “Dar de ce acest editorial despre iubire?” Simplu, pentru că anumite evenimente din habitatul meu, suferinţa, dar şi pierderea unor prieteni dragi m-au făcut să înţeleg că mai presus de orice pe lume este iubirea în tot ansamblul ei. Dacă vreţi, în opinia mea, iubirea este criteriul personalităţii noastre şi, în final, de ce nu, al judecății noastre ca entităţi umane.

Există un moment în viaţa fiecăruia dintre noi când nu mai avem nevoie de măşti sau scenarii şi când nimic nu mai contează, pentru că, mai presus de orgolii şi căderi stă iubirea. Cu siguranţă nu contează nici diplomele şi meritele obţinute, nici funcțiile avute, nici cercurile de oameni prin care ne-am învârtit, nici ce mașină am condus, nici în ce casă luxoasă am locuit, nici în ce vacanțe ne-am distrat, dar va conta mult dacă am iubit şi cât de sinceri şi curaţi am fost. Bineînţeles, contează şi cât am iubit, dar și cât am iertat.

Astăzi, când omenirea îşi pierde cumpătul şi valorile, trebuie să purtăm mai mult ca oricând în inimă și în suflet, iubirea. Trebuie să înţelegem că oamenii sunt ceea ce vrem noi să vedem şi să găsim în ei, lumină sau întuneric, slăbiciune sau virtute, bucurie sau durere, iubire sau ură. Este important să ştim că dacă fericirea aproapelui este fericirea noastră atunci am desluşit labirintul ajungând pe drumul iubirii. Iubirea prin definiţie este o artă a inimii, este viaţă, este adevăr şi viitor. Întotdeauna, iubirea și iertarea curată vor transforma sufletul omului şi chipul lui într-o icoană lăuntrică de credinţă şi lumină. Această trăire este posibilă pentru că iubirea cu razele ei puternice aprinde flacăra interioară a sufletului, anihilând umbrele şi întunericul.

Iubirea ne transformă, făcându-ne frumoşi, sănătoşi şi împliniţi sufleteşte. De aceea, am decis să nu mă mai pierd prin labirintul vieţii căutând lucruri ce nu au preţ, ci să construiesc de la temelie fără graniţe locaşul universal al iubirii. Cu siguranţă că acest obiectiv de suflet va naşte dincolo de ziduri îngeri şi va aduce pe cerul sufletului nostru curcubeul iubirii. Aşadar, iubeşte, să poţi fi iubit!

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.