nr. 143 (iunie-iulie 2016) editorial, business_press
Editorial

Este un act de curaj să trăiești într-o țară îngenunchiată moral, economic și politic și să nu încerci să schimbi ceva din toată această situaţie.Tot mai mulţi români îşi iau lumea în cap și pleacă peste hotare din dorinţa de a-şi face alt rost. Cauzele sunt diverse.Una dintre ele este imposibilitatea de a face economii pentru a-ți putea cumpăra o locuință.Astfel, tinerele familii pleacă pentru că nu vor să trăiască toată viața cu chirie sau plătind rate şi credite bancare. Nu este un secret că oamenii și-au pierdut încrederea în politicieni şi în instituţiile statului.

Totodată salariile mici, prețurile mari şi taxele şi impozitele exorbitante destabilizează starea cetățenilor. Mai mult de jumătate din populaţia ţării trăieşte la limita subzistenţei dintr-un salariu minim pe economie,ceeea ce îi determinăsă plece spre o viaţă mai bună. De asemenea educaţia copiilor şi tinerilor se realizează cu resurse minime.Mulți părinți își iau copiii și emigrează în căutarea unor perspective mai bune sau la vârsta adolescenţei îi trimit să studieze în străinătate.

Sigur există și alte motive pentru care românii părăsesc ţara printre care  imposibilitatea de a dezvolta o afacere  pe termen lung în condiţiile unui grad ridicat de corupție, mită fiind singura unitate de schimb. Cu un sistem politic la cârma căruia guvernanţii sunt interesați doar de propriile nevoi democraţia României rămâne încă un vis frumos la care românii nu mai speră!

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.