Business News geocycle
Edmund Piess este noul director al operațiunilor Geocycle în Europa de Est

Edmund Piess este noul director al operațiunilor Geocycle în Europa de Est, parte a grupului Lafarge Holcim. Inginer industrial de profesie, Edmund Piess a ocupat în ultimii 19 ani diferite poziții cheie în cadrul grupului LafargeHolcim în țări din Europa (Franța, România, Elveția) și Africa (Egipt, Algeria, Maroc, Nigeria, Uganda, Kenya, Benin și Camerun). În ultimul an, acesta a deținut poziția de Manager de Performanță în LafargeHolcim Corporate Elveția. Edmund Piess este specializat în inginerie industrială, având o diplomă obținută în 1998 la HEMES-Gramme Liege din Belgia.

Astfel, începând cu din luna iunie a acestui an, Edmund Piess va gestiona serviciile de valorificare a deșeurilor din România, Republica Moldova, Bulgaria și Grecia.

“Economia circulară este foarte importantă, de aceea, în Grupul LafargeHolcim, ne-am propus să co-procesăm anual în operațiunile proprii o cantitate de peste 80 de milioane de tone de resurse alternative provenite din deșeuri nepericuloase. În România, vom continua să oferim un serviciu de mediu și o soluție sustenabilă pentru gestionarea deșeurilor,  dezvoltând capacitățile de co-procesare”, a declarat noul director Edmund Piess.

Subsidiara Geocycle din România lucrează în strânsă legătură cu Holcim România în vederea identificării și implementării unor soluții economic avantajoase, ecologice și viabile de valorificare a deșeurilor.

În prezent, cele două platforme de pretratare ale Geocycle România, de la Câmpulung și Aleșd, fac posibilă co-procesarea în cadrul fabricilor de ciment Holcim România a unei cantități anuale de deşeuri echivalentă cu cea generată de aprox. 500.000 de locuitori.

La Aleșd și Câmpulung se co-procesează deșeuri solide (provenite din industrie sau din sortarea deșeurilor municipale), șlamuri petroliere și anvelope uzate – cu respectarea conform normelor legale prevăzute la nivel european. Mai mult, utilizarea deșeurilor ca resurse alternative în procesul de producție a cimentului este o alternativă viabilă pe termen lung la depozitarea sau incinerarea deșeurilor, recunoscută și promovată în țările cele mai dezvoltate; co-procesareaesteparte integrată a economiei circulare.

La nivel de Grup, Geocycle procesează în fiecare an 14 milioane de tone de deșeuri, lăsând în urmă zero reziduuri. Prin devierea deșeurilor municipale de la depozitare, Geocycle protejează anual terenuri echivalente cu suprafața a 85 de terenuri de fotbal. Totodată, compania contribuie la economisirea energiei echivalente celei necesare pentru încălzirea a 180.000 de gospodării prin procesarea deșeurilor provenite din surse municipale.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.