nr. 165 (aprilie - mai 2018) lake-2063957_960_720
„Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol”

În data de 14 martie, Primăria Municipiului Bucureşti a început lucrările de organizare de şantier pentru „Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol”, se precizează în comunicatul instituţiei.

„În cadrul acestui contract va fi posibilă realizarea unei staţii de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al Municipiului Bucureşti, ape uzate provenite atât de pe raza municipiului, dar şi din alte localităţi învecinate din judeţul Ilfov, cât şi construcţia unui incinerator de nămol.

Mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect vital pentru Capitală şi să semnăm contractul de lucrări după ce acesta fusese contestat în instanţă 4 ani de zile. În acest moment facem paşi concreţi pentru a putea demara efectiv lucrările. Extinderea staţiei de epurare de la Glina este o investiţie unică, realizată cu fonduri europene, care se situează în topul investiţiilor în infrastructura de mediu din România şi din Europa.

De implementarea acestei investiţii vor beneficia Municipiul Bucureşti şi alte localităţi din vecinătatea oraşului, incluse în Aglomerarea Bucureşti, prin considerarea aportului de ape uzate al acestor localităţi în debitele de dimensionare a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina Faza II. Aceste localităţi sunt: Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni“, a declarat primarul general al capitalei, Gabriela Firea.

Durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni, 28 de luni proiectarea şi execuţia, iar testul de 12 luni este perioada de notificare a defectelor.
În comunicat se mai arată că valoarea totală a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă cofinanţată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie „Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol” este de 505.965.000 lei, valoare fără TVA.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.