ACTUALITATE FamousRoses.eu
FamousRoses.eu : Tendințe în amenajarea grădinilor în 2016

Primăvara și-a intrat în drepturi, așa că este timpul să valorifici la maxim spațiul exterior. Grădina reprezintă cea mai bună modalitate de evadare din lumea agitată în care trăim, fiind o oază de relaxare, refacere și comuniune cu natura. Pune-ți la lucru creativitatea și imaginația, dar nu te lăsa ghidat/ă doar de intuiție. Trebuie să ții cont de tendințele din acest an dacă îți dorești o grădină la modă, care să-ți înfrumusețeze zilele calde de primăvară și vară.

„Tendințele pentru 2016 pun accentul pe grădinile naturale, cu intervenții constructive minimale și crește interesul pentru ierburile decorative ca soluție optimă de decorare a spațiului exterior. Totodată, elementul central sunt trandafirii, care vor aduce o feerie de culori și miresme, întregind aspectul grădinii. Trandafirii urcători pot scoate din anonimat orice spațiu exterior, oferindu-i culoare și personalitate, iar grădina ta va arăta minunat fără alte trucuri.’’ (Viaceslav Buhna, FamousRoses.eu)

Poți încerca trandafirul Giraffe, un trandafir urcător spectaculos și foarte florifer, pe care îl găsești pe FamousRoses.eu. Florile sunt pline cu peste 90 de petale galbene în interior și roz cu portocaliu la exterior. Înflorește în valuri din luna mai până la îngheț și ajunge la înălțimea de 2 metri.

Pentru alei și borduri, un trandafir spectaculos precum Icy Drift de la FamousRoses.eu reprezintă alegerea perfectă. Înflorește repetat din luna mai până la îngheț, în grupuri de flori de un alb clar cu multe petale. Sfatul nostru este să pui trandafirii în valoare prin ghivece colorate cu texturi diferite și să folosești câteva buturugi din lemn pe post de suport.

Corpurile de iluminat au un rol esențial, pentru că vor da un aer feeric pe timpul nopții. Noul trend este să luminezi grădina cu felinare sau lămpi solare, care sunt eco și te ajuta să economisești energia electrică. Mai mult, lumina difuză va inspira căldură și intimitate, creând o atmosferă perfectă pentru cine în aer liber.

Pentru un aspect reușit al grădinii, renunță la banalul ciment și alege în schimb aranjamentele din pietre, pietriș și bolovani, în prim plan anul acesta datorită elementelor naturale din care sunt realizate. Elimină monotonia de la nivelul solului optând pentru o rocărie formată din pietre de râu, cu dimensiuni și nuanțe variate pentru un aspect natural.

Nimic nu se compară cu sunetul apei și starea de liniște interioară pe care ți-o induce. Dacă bugetul îți permite, amenajează-ți un izvor care să arate cât mai natural sau un iaz care să îți înveselească grădina. Ca să le dai mai multă viață, populează-le cu diferite specii de pești sau păsări iubitoare de apă.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.