nr. 139 (februarie-martie 2016) editorial, business_press
Femeia este universul vieţii!

Într-un Univers în permanentă mişcare, într-o lume în care cuvântul de bază este modernismul, bărbaţii tind să menţină femeia la nivelul secolelor trecute. Contrazicând această mentalitate, prezentul ne demonstrează că trăim într-o lume în care femeile se afirmă, ocupând acelaşi loc în societate cu bărbaţii. Au trecut vremurile în care femeile găteau, dereticau prin casă sau croşetau. Astăzi, ele se delectează citind o carte, plimbându-se, socializând sau privind un film de acţiune. Bărbaţii sunt din ce în ce mai des atraşi de femeile puternice, emancipate, sigure pe ele, informate, inteligente şi întreprinzătoare, în-drăgostindu-se de ele cu toate că nu le este deloc comod, simţindu-şi masculinitatea în pericol.

Evoluţia a făcut ca femeia modernă să devină în acelaşi timp războinică şi pacifistă, dură şi senzuală, inocentă şi matură, răbdătoare şipasională, adaptată tuturor condiţiilor impuse de societate. Astăzi, femeia modernă a învăţat să supravieţuiască într-o lume care nu demult a fost exclusiv a bărbaţilor, cei care, dintr-un sentiment dominant, au lăsat pe umerii ei toate responsabilităţile. Poate din acest motiv, în prezent, femeia a devenit rezultatul direct al acţiunilor bărbaţilor, preluând sarcinile pe care aceştia nu şi le-au mai dorit. Totuşi, în sufletul lor, femeile au rămăs sensibile când este vorba de copilul şi familia lor, plâng uşor când privesc un film de dragoste, devin puternice, gata să întreprindă orice pentru a-şi apăra onoarea şi menirea. Ele sunt sensibile şi înzestrate cu tot ce le-a hărăzit universul, de aceea cele mai importante opere de artă au avut drept muză femeia, în toată splendoarea ei.

Cât de nobil este să apreciem sufletul unei femei în toată complexitatea, procesându-i dimensiunile şi frumuseţea şi privindu-l prin ochiul raţiunii pentru tot ce ea a creat astăzi. Ea trăieşte în fiecare dintre noi, fiind în toată emanciparea ei ideală, adorabilă, irezistibilă şi indispensabilă. Ca o concluzie generală, femeia este chintesenţa vieţii, fiinţa care ne naşte şi ne renaşte periodic ca o trăire vie a tot ceea ce înseamnă iubire, duioşie şi credinţă.

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.