Agro Biz carmen liviu
Ferma Cocoşu’ Roşu – O oază de relaxare!

De vorbă cu Carmen şi Liviu Rozs, administratorii afacerii Cocoşu’ Roşu

Aşa cum am promis cititorilor noştri, ne-am întors la ferma Cocoşu’ Roşu, acolo unde primăvara parcă ne zâmbeşte mai senin, iar mireasma florilor ne oferă o lume parfumată şi plină de culori fermecătoare. Totul este mirific aici, frunzele copacilor au înverzit, florile au înflorit, iar un tablou de culori ni se înfăţişează la fiecare pas. Natura a renăscut la ferma Cocoşu’ Roşu, oferind un superb spectacol de lumină şi culoare.

În prezent, oamenii se orientează din ce în ce mai mult spre momente de relaxare în afara oraşului, dar şi spre o hrană de calitate, căutând tot mai des alimente naturale şi sănătoase, chiar dacă mirajul hipermarketurilor îi îmbie cu oferte tentante. De aceea, cei care locuiesc în mediul urban preferă achiziţionarea de produse naturale şi ecologice, având convingerea că numai aşa au şansa unei alimentaţii sănătoase, iar Ferma Cocoşu’ Roşu le oferă tuturor această oportunitate unică.

Ca în fiecare an, şi la început de 2017 am stat de vorbă cu soţii Carmen şi Liviu Rozs, care prin munca lor neobosită dau viaţă pământului, fiind cu adevărat mentorii unei afaceri de succes – Ferma Cocoşu’ Roşu.

“Primăvara este mai mult decât un simplu anotimp, este o stare de spirit aducătoare de prospeţime şi bucurie. Este momentul unui nou început, dar şi miracolul renaşterii naturii la viaţă. Am avut un început de an bun, cu zăpadă şi precipitaţii care au ajutat cultura de grâu. Structura culturilor agricole din acest an include 30 hectare cu grâu, 35 hectare cu floarea soarelui, 40 hectare cu porumb, 20 hectare lucernă şi încă 2 hectare cu legume cultivate în câmp şi în cele 7 solarii. Trebuie să vă spun că am semănat deja în solarii răsadurile de legume. Avem vinete albe, ardei şi ardei capia de la Syngenta, tomate de la Agris, castraveţi de la ZKI Seminţe, varză, morcov, păstârnac şi salată de la Holland Farming.

Revenind la activitatea din fermă, în acest an, ca o noutate, pe lângă tractorul performant John Deere de 100 CP, dotat şi cu o freză de 4 metri pe care îl avem de acum doi ani, am mai achiziţionat de la Mecanica Ceahlău două pluguri, o semănătoare şi o prăşitoare. Pot să spun că de când am cumpărat aceste echipamente moderne, eu, personal, m-am ocupat de arat şi de semănat. Sunt foarte bucuroasă că terenurile şi culturile arată foarte bine, graţie tehnologiei. Cuantificând bilanţul realizărilor, fie că vorbim de culturi, tehnologie sau animale pot să vă mai spun că în acest an ne vom axa pe optimizarea activităţii, dar şi pe calitatea ei. În acest sens, am re­a­menajat spaţiile destinate adă­pos­­tului animalelor, prin crearea con­di­ţii­lor necesa­re creşterii lor conform nor­me­lor europe­ne.

În acest moment, ferma de pui are numai 500 de păsări – găini pentru ouă şi pui de carne pentru sacrificat, la un ciclu de trei luni. De altfel, de anul trecut avem şi propriul abato­r, respectiv un centru autori­zat de sacrificat pui. În ferma zootehnică mai avem câţiva porci pentru necesarul nostru intern, câteva oi şi capre tot pentru consumul nostru, dar şi 18 vaci de lapte şi viţei. Laptele este procesat în sectorul lactate, care include tancul de răcire a la­p­telui, un pasteurizator, un aparat de preparat untul şi o maşină de ambalat. Astfel, pu­tem face iaurt, smân­tână, brânză dulce, brânză cu smân­tâ­nă, brânză telemea, burduf şi caş­ca­val, toate ambalate.

De ase­me­nea, ca noutate, în carman­ge­ria fermei avem mai nou doi specialişti care deservesc acest sector unde se realizează o gamă variată de pre­pa­rate tradiţionale din carne. Restaurantul fermei, care a fost deschis în urmă cu un an şi jumătate, respectiv la Revelionul 2016, începând din această primăvară funcţionează în fiecare zi, spre bucuria clienţilor din zonă şi nu numai.

Acestea fiind spuse, doresc să transmit tuturor cititorilor revistei Business Press Agricol multă sănătate şi să aibă încredere în serviciile şi produsele realizate aici, la noi, la Ferma Cocoşu Roşu”, a precizat Carmen Rozs în cadrul discuţiei purtate.

La rândul său, Liviu Rozs, responsabilul tuturor lucrărilor practice din fermă, dar şi al decoraţiunilor şi amenajărilor din lemn, ne-a dezvăluit că tot ce s-a realizat în fermă  a implicat un mare efort fi­nanciar şi fizic.

“În primul rând, trebuie să muncim pentru a plăti utilajele achiziţionate. Ceea ce vedeţi în fermă reprezintă multe ore de muncă, respectiv un efort fi­nanciar şi fizic substanţial. Acum, la început de primăvară, îmi doresc să realizez un spaţiu nou de joacă pentru copii, astfel încât să oferim un plus de bucurie prichindeilor sosiţi în ferma noastră. În timpul anului şcolar vin la fermă şi grupuri organizate de copii, care participă la un program special de educare tematică. Ei au posibilitatea să viziteze ferma, să se joace cu animalele, să se plimbe cu poneii şi să ia cunoştinţă de toate activităţile fermei – hrănirea animalelor, mulsul vacilor şi oilor, frământatul pâinii, culesul legumelor şi fructe­lor şi multe altele.

Astăzi, avem mulţumirea că cei care ne vizitează ferma se reîntorc cu plăcere. Misiunea noastră este să oferim servicii de calitate pentru ca toţi cei care fug de tumultul mediului urban să se poată relaxa. Ferma Cocoşu Roşu este o oază de relaxare după o săptămână de muncă şi stres”, a adăugat Liviu Rozs.

Vom reveni de fiecare dată cu mare plăcere la Ferma Cocoşu’ Roşu şi vă recomandăm şi dumneavoastră să treceţi pe aici, pentru că nu veţi regreta.

curte CR

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.