nr. 139 (februarie-martie 2016) cristina ciuca
Fiecare femeie trebuie să se respecte!

Interviu cu doamna Cristina Ciucă, Manager Saloanele Crystal Cosmetics

– Doamnă Cristina Ciucă sunteţi o femeie de succes, cu o carieră impresionantă, fiind director general al Saloanelor Crystal Cosmetics şi preşedintele Intercoiffure România. Ce calităţi îi sunt necesare unei femei pentru a reuşi în afaceri?

– Dacă ar fi vorba numai de calităţi atunci multe femei din România ar reuşi, dar cu siguranţă este nevoie de mult mai mult.Este nevoie de curaj, noroc, perseverenţă, răbdare, înţelegere, rezistenţă la stres, putere de muncă, să-ţi placă ceea ce faci şi multe alte lucruri. Cred că ceea ce trebuie să se întâmple, se întâmplă, aşa că nu suntem noi răspunzători pentru ceea ce facem, suntem doar acolo unde trebuie să fim.

– Deţineţi funcţii importante în cadrul unei activităţi speciale, cea de înfrumuseţare. Cum a fost drumul până aici şi de ce aţi ales acest domeniu, ştiind că la bază sunteţi inginer?

– Cred că în secret, fiecare femeie îşi doreşte să lucreze într-un domeniu legat de frumuseţe, pentru că este cu adevărat o activitate specială. Dar, ca în orice business poţi avea succese reale, dar şi nereuşite, important este să faci totul din pasiune, nu doar pentru bani. Drumul meu până aici a fost evident dificil, dar şi provocator. Am crezut în mine, am ştiut că pot, am vrut să-mi demonstrez că pot şi am reuşit. Mi-am dorit să pun pe picioare un business rentabil pe termen lung, nu să câştig bani mulţi încă de la început. Pot spune că banii au venit târziu, chiar mult mai târziu decât arată statisticile. Contrar aparenţelor, această afacere nu este deloc uşoară, necesită multă abilitate, răbdare, ştiinţă, precum şi o atenţie continuă şi neîntreruptă în activitate.

– Sunteţi o femeie de afaceri foarte activă când mai aveţi timp şi pentru dumneavoastră?

– Intr-adevăr, aloc foarte mult timp afacerilor. Nu este uşor să împleteşti toate aceste situaţii, dar dacă îţi place ceea ce faci, poţi avea posibilitatea să alegi. In ceea ce mă priveşte, îmi fac timp şi pentru mine, trebuie numai să-mi propun, cu toate că am foarte mult de lucru. Îmi place ceea ce fac şi îmi plac oamenii cu care lucrez, chiar aş putea spune că viaţa mea este o „tornadă” cu mai multe componente: eu, saloanele, Intercoiffure, brandurile minunate cu care lucrez, clienţii, partenerii etc. Sper să am putere de muncă în continuare şi să fiu sănătoasă pentru că mai am de făcut business în România.

– In calitate de manager al centrelor de înfrumuseţare Crystal Cosmetics şi preşedinte ai Intercoiffure România, vă rugăm să menţionaţi câteva proiecte reprezentative.

– In momentul de faţă proiectele mele se îndreaptă către oamenii cu care lucrez. Îmi doresc să-i specializez şi să-i fidelizez, astfel încât să pot avea cu cine colabora în momentul în care piaţa va permite acest lucru. Pot spune cu mândrie că saloanele Crystal Cosmetics au evoluat într-un fel particular, diferit faţă de altele din România. Pentru mine viitorul este scris cu litere mari şi el înseamnă: specializare, performanţă, onestitate pe toate planurile, umanizare, încredere, optimism şi dorinţa de mai bine. Consider că este foarte important să lucrezi cu oameni bine pregătiţi, din toate punctele de vedere, pentru a avea succes într-un domeniu precum cel de înfrumuseţare.

– Pentru că suntem în luna martie, o lună dedicată exclusiv sexului frumos, vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor mamelor şi femeilor de afaceri din România.

– Pentru că am prilejul de a mă adresa prin intermediul revistei Business Press tuturor femeilor din România şi nu numai, le doresc în primul rând sănătate, apoi să fie puternice pentru a putea îndura ceea ce ne este dat să trăim, să-şi iubească atât sufletul cât şi trupul şi să se îngrijească de amândouă în aceeaşi măsură şi să facă totul pentru a fi iubite. Eu cred că fiecare femeie trebuie să se respecte!

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.