nr. 153 (aprilie-mai 2017) VW
Firmele germane sunt interesate să demareze afaceri în România

Potrivit unui comunicat remis presei, ministrul pentru  Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu a vizitat standurile companiilor româneşti la Târgul de la Hanovra, Hanovra Messe, un eveniment de mare anvergură la nivel mondial. Cu această ocazie, ministrul a discutat atât cu reprezentanţii unor companii prezente deja cu investitii pe piaţa românească şi care doresc să-şi extindă în continuare activitatea printre care se numără Schaeffler şi Rittal GmbH, cât şi cu boardul de conducere a unor firme care sunt interesate să demareze business-uri sau să dezvolte parteneriate în România, cum ar fi Volkswagen – Audi sau Enercon GmnH.

„Firmele germane prezente în România sunt preponderent angrenate în activităţi de producţie şi de R&D, strategiile de dezvoltare ale acestora fiind convergente cu măsurile Guvernului de reindustrializare a României, accentuând tranziţia de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adăugată mare”, a precizat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, citat in comunicat.

Hannover Messe este un eveniment cu peste 10 expoziţii care acoperă diverse ramuri ale industriei cum ar fi automatizare, energie, soluţii IT sau furnizarea de energie eoliană.

România este un partener tradiţional al târgului Hannover Messe, anul acesta participând un număr de 37 de companii româneşti, pentru 20 dintre ele participarea fiind asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Programul de promovare a exporturilor.

„Îmi doresc pentru anii viitori o prezenţă mai consistentă la acest eveniment a companiilor româneşti din mai multe sectoare, pentru că Hanover Messe este locul în care firmele producătoare de tehnologii de vârf din întreaga lume se întâlnesc şi se conectează. De asemenea, o participare mai numeroasă la Hanover Messe reprezintă şi o modalitate prin care putem creşte contribuţia României în valoarea totală a importurilor germane, de la 1,26% la 3%„, a mai adăugat ministrul de resort.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.