nr. 145 (august-septembrie 2016) tarom
Flota Tarom va fi reînnoită

„Planul este de a reînnoi toată flota este o necesitate.Aeronavele mari, Airbus-urile, au ajuns într-o fază critică a exploatării, iar dacă s-ar continua cu ele ar fi costuri foarte mari pentru reparaţii şi întreţinere dar şi pentru mentenanţă şi în continuare nu mai sunt nişte aeronave foarte noi, nu sunt eficiente ca şi consum de combustibil.Trebuie să existe opţiuni care să fie şi viabile tehnic, şi avantajoase pentru noi, economic.Din aceste motive trebuie căutate alte aeronave care să corespundă configuraţiei actuale de zbor „, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Ministrul a menţionat că urmează să fie găsită, cu ajutorul consultanţilor, configuraţia de rute care este cea mai avantajoasă pentru Tarom şi care poate să aducă cel mai mare venit.

„În funcţie de această configuraţie se va concretiza flota cu care o să rămânem în continuare. Această analiză a modelului de business, cu ajutorul consultanţei, dorim să o terminăm la sfârşitul anului, poate în ianuarie anul viitor, şi atunci vom decide exact aeronavele. Când o să terminăm etapa aceea de consultanţă, o să hotărâm modelul de business, rutele pe care mergem şi în funcţie de asta o să fie comandate aeronave noi „, a subliniat Sorin Buşe.

În declaraţia sa ministrul a precizat că:”Exceptând cele două aeronave mari care trebuie înlocuite până la sfârşitul anului, restul aeronavelor încă pot fi folosite, nu sunt atât de critice.De altfel nu este obligatoriu că aeronava nouă este cea mai convenabilă pentru noi din punct de vedere al business-ului. O să ne uităm la achiziţia de aeronave şi în funcţie de raport preţ – calitate – model, în funcţie de rute, o să alegem cele care corespund modelului pe care îl alegem”,a spus ministrul Transporturilor, Sorin Buşe. 

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.