Business News Philippe_Lhotte
François Bloch succesorul lui Philippe Lhotte în funcţia de Director General a BRD-Groupe Société Générale 

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după  totalul activelor. BRD – Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 818 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de aproximativ 26 000 POS-uri şi 1 500 ATM-uri. Cu operaţiuni de factoring de 921 milioane de euro în 2015, BRD este liderul pieţei de factoring din România. La 30 iunie 2016,activele totale ale băncii erau de 48,4 mld RON.

Consiliul de Administratie al BRD Groupe Societe Generale, întrunit pe 2 august 2016, l-a desemnat pe François Bloch drept succesorul lui Philippe Lhotte în funcţia de Director General. Numirea va intra în vigoare  pe 1 noiembrie 2016 şi este supusă aprobării Băncii Naţionale a României. Philippe Lhotte va rămâne membru al Consiliului de Administratie al BRD, în timp ce va prelua alte responsabilităţi în cadrul Grupului Societe Generale.

Phiilippe Lhotte, actualul director general al BRD Societe Generale, va fi înlocuit cu Francois Bloch  care a ocupat funcţia de prim vicepreședinte băncii rusești Rosbank. A doua bancă din România,după active,a anunţat la începutul lunii august a.c, un profit net de 381 de milioane lei după primele șase luni ale anului, în creștere cu peste 63% față de semestrul întâi al anului 2015.

Phiilippe Lhotte, 55 de ani, conduce BRD din octombrie 2012 și a venit din poziția de director executiv al subsidiarei Societe Generale din Bulgaria. Francezii l-au adus în România după ce fosta propunere, Alexandre Paul Maymat, venit din Camerun, s-a retras înainte să primească autorizarea de la Banca Națională a României.

Gianluca Soma, Preşedinte al Consiliului de Administratie al BRD, a declarat:

„Doresc să-mi exprim recunoştinţa în numele Consiliului pentru devotamentul şi contribuţia deosebită a lui Phillipe Lhotte la redresarea şi evoluţia BRD din ultimii ani.Philippe Lhotte a reuşit să transforme şi să adapteze BRD la nevoile pieţei româneşti,întărindu-i poziţia într-o perioadă plină de provocări.Pentru a continua dezvoltarea echilibrată şi durabilă începută de el, care a generat rezultatele financiare şi comerciale remarcabile pe care le comunicăm astăzi,aveam nevoie de cineva cu o vastă expertiza în domeniul bancar.De aceea l-am desemnat drept succesor pe François Bloch şi suntem convinşi că experienţa sa internaţională, atât în retail, cât şi în Investment banking, va fi un factor cheie pentru viitorul BRD.”

 

La rândul său ,Bernardo Sanchez Incera, Director General Adjunct al Grupului Societe Generale şi membru în Consiliul de Administratie al BRD, a declarat : ” Îi mulţumesc sincer lui Philippe Lhotte şi echipei de management a BRD pentru realizările remarcabile din ultimii ani. Mai mult ca oricând, Grupul Societe Generale are încredere în piaţa românească şi în perspectivele de dezvoltare ale BRD”.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.