nr. 161 (decembrie 2017- ianuarie 2018) otel
Fuziunea ThyssenKrupp – Tata va duce la diminuarea producţiei de oţel în Europa

Fuziunea dintre ThyssenKrupp AG şi Tata Steel va determina, probabil, alte companii  din Europa să-şi reducă producţia de oţel.

Fuziunea dintre ThyssenKrupp şi Tata înseamnă reduceri de costuri, combinarea cheltuielilor de cercetare, noi sinergii şi măsuri de restructurare. Din 2000, cererea pentru oţel în Europa este în scădere, eforturile Chinei de a ţine sub control exporturile încep să aibă efecte, iar Arcelor-Mittal a adoptat propriile sale măsuri de reducere a producţiei. Ca rezultat, oţelării ale companiei din Europa lucrează acum la capacitate deplină. Întotdeauna procesul de consolidare este benefic, deoarece duce la scăderea costurilor, îmbunătăţeşte situaţia financiară şi sporeşte concurenţa. Firma investeşte în automatizare pentru ca producţia de oţel să fie mai eficientă şi mai puţin costisitoare„, a  afirmat Aditya Mittal, şeful diviziei europene a ArcelorMittal.
În septembrie 2017, ThyssenKrupp şi Tata Steel au semnat un Memorandum de înţelegere ce prevede combinarea operaţiunilor europene din domeniul oţelului într-o societate mixtă. Acest proces va duce la reduceri anuale de costuri de 400-600 milioane de euro, respectiv 480-720 milioane de dolari, iar în societatea mixtă se va renunţa la aproximativ 4.000 de angajaţi, aproximativ 8% din forţa de muncă„, a informat ThyssenKrupp.

Forţa de muncă a entităţii combinate este evaluată la 48.000 de salariaţi. Acordul va crea al doilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal. Sediul societăţii mixte, care se va numi ThyssenKrupp Tata Steel, va fi în Olanda. Tranzacţia ar urma să fie finalizată la începutul anului viitor şi va necesita aprobarea Uniunii Europene.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.