Comisia antitrust a UE a luat măsuri suplimentare împotriva Google, în cadrul investigațiilor pe care le efectuează asupra acestei companii.

Comisia Europeană a transmis două comunicări la Google. În prima dintre ele, Comisia a consolidat concluzia preliminară că Google a abuzat de poziția sa dominantă prin favorizarea sistematică a serviciului său de cumpărături în timpul afișării în paginile cu rezultate a unor căutări referitoare la comparații de prețuri.

De asemenea, Comisia consideră că societatea a abuzat de poziția sa dominantă prin limitarea în mod artificial a posibilității unor site-uri terțe părți de a afișa anunțuri de la concurenții Google în cadrul rezultatelor unor căutări.

Comisarul responsabil de politica în domeniul concurenței, Margrethe Vestager, a declarat: „Google a venit cu mai multe produse inovatoare, care au făcut o diferență în viața noastră, dar asta nu dă Google dreptul de a nega altor companii șansa de a concura și de a inova. Astăzi ne-am consolidat și mai mult dosarul în cazul nostru privind Google. Ei au favorizat în mod nejustificat propriul serviciu de cumpărături în paginile de rezultate ale căutării. Aceasta înseamnă că consumatorii nu pot vedea rezultatele cele mai relevante pentru interogările lor. Ne-am îngrijorat, de asemenea, pentru că Google a împiedicat concurența prin limitarea capacității concurenților săi de a plasa anunțuri de căutare pe site-urile unor terțe părți, limitând astfel alegerea consumatorilor. Google are acum posibilitatea de a răspunde la îngrijorările noastre. Voi lua în considerare cu atenție argumentele lor înainte de a decide modul în care vom proceda în continuare. Dar în cazul în care investigațiile noastre ajung la concluzia că Google a încălcat normele antitrust ale UE, Comisia are datoria de a acționa pentru a proteja consumatorii europeni și concurența loială pe piețele europene.”

Adriana Bunea

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.