nr. 159 (octombrie-noiembrie 2017) -Teraplast-cu-slogan-3-600x300
Grupul Teraplast a achiziţionat compania Politub

Grupul Teraplast, procesator de PVC şi producător de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a finalizat procesul de achiziţie a companiei Politub, jucător important pe piaţa ţevilor de apă şi gaz.

Conform  comunicatului de presă al companiei, Teraplast anunţă că s-a finalizat procesul de achiziţie al pachetului de acţiuni reprezentând 50% din părţile sociale ale Politub, deţinut de compania franceză Socotub, prin operarea, la data de 11 octombrie 2017, în registrul acţionarilor societăţii Politub a transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.
Astfel, Teraplast are o participaţie de 99,99% din capitalul social Politub, iar Terasteel o participaţie de 00,01%. Anterior achiziţiei, Teraplast deţinea 50% din acţiunile Politub, iar odată cu finalizarea procesului de achiziţie a restului de acţiuni, grupul Teraplast dobândeşte control unic asupra societăţii Politub, informează sursa.
Mirela Pop, director general Teraplast, a declarat: „Preluarea integrală a companiei Politub este un pas important în dezvoltarea grupului Teraplast, în sensul consolidării poziţiei noastre de jucător cheie pe piaţa construcţiilor şi instalaţiilor. Odată cu această achiziţie portofoliul nostru este completat de produse complementare, având astfel posibilitatea de a oferi soluţii diversificate partenerilor noştri. Suntem încrezători că prin dezvoltarea acestui segment de produse, grupul Teraplast va trece într-o nouă etapă de evoluţie.”
Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate şi Tâmplărie termoizolantă, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.