nr. 155 (iunie-iulie 2017) depaco
Grupul Teraplast a devenit acţionar majoritar la Depaco

Grupul Teraplast include compania Teraplast – producător de ţevi, granule şi profile din PVC şi subsidiarele TeraSteel – producător de panouri sandwich şi structuri metalice zincate, Teraglass – producător de ferestre şi uşi din PVC, Teraplast Logistic – începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului şi Politub – producător de ţevi din polietilenă.

Recent, Grupul Teraplast a achiziţionat 50% din compania Depaco şi o fabrică de panouri sandwich, cu o capacitate de producţie similară celei a TeraSteel, în Serbia, conform sursei citate. Grupul Teraplast a devenit acţionar majoritar la Depaco, odată cu achiziţia unui pachet de încă 10% din părţile sociale ale companiei.

Teraplast a finalizat achiziţia a 50% din producătorul de ţiglă Depaco, după ce Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul de preluare. „În urma achiziţiei, Grupul Teraplast va putea consolida în situaţiile financiare atât cifra de afaceri, cât şi profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vânzările Depaco să aibă o contribuţie importantă în cifra de afaceri consolidată a Grupului, premisele de creştere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piaţa internă, iar pe de altă parte intrarea pe pieţele externe. În urma intrării în Grupul Teraplast, Depaco vinde deja în Ungaria şi Bulgaria”, a precizat Mirela Pop, Director General Teraplast.

Compania Depaco a realizat în 2016 o cifra de afaceri de 127 milioane lei, EBITDA de 14,36 milioane lei şi un profit net de 10,31 milioane lei. În prezent, procesul de producţie din fabrica Depaco se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţigla metalică cu diverse profiluri, pentru tabla cutată, pentru sistemul de jgheaburi şi burlane şi pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obţinut în 2016 o cifră de afaceri consolidată de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei şi un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul 2017 Grupul şi-a propus o cifră de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei şi o EBITDA de 63,3 milioane lei.

De asemenea, începând cu data de 14 iunie, Ioana Birta este noul Director Financiar al Grupului Teraplast. În comunicatul emis cu această ocazie, se arată că: „Ioana Birta este un reputat specialist în domeniul financiar-contabil. Din 2013, Ioana a condus activităţile biroului EY Cluj-Napoca. În ultimii 10 ani, Ioana a activat în cadrul unor companii internaţionale de top din sfera auditului şi serviciilor de consultanţă. Ioana este membră ACCA şi CAFR„.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.