nr. 177 (aprilie - mai 2019) 55521035_2238819449474708_3468442432348094464_o
Grupul TeraPlasta semnat un acord de finanţare BERD

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu capital românesc, a semnat un acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în valoare de 5 milioane de euro, pentru dezvoltarea unităţilor de producţie. Cnform comunicatului de presă al companiei, investiţia vizează Depaco – al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de învelitori metalice din România, prin brandul Wetterbest.

Acordul de finanţare este o dovadă a potenţialului Grupului şi a determinării sale de a se dezvolta. Stabilitatea grupului nostru se reflectă în faptul că am reuşit să atragem un finanţator atât de important precum BERD, prin intermediul căruia vom beneficia de oportunităţile actuale de piaţă şi ne vom pregăti dezvoltarea viitoare. Proiectul Depaco presupune construirea unei noi unităţi de producţie de tip greenfield, cu o capacitate anuală de 10 milioane de metri pătraţi de învelitori. Noua fabrică este în linie cu principiile noastre de dezvoltare responsabilă, dar şi cu obiectivul de a deveni numărul unu pe piaţă”, a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast.

Cele 5 milioane de euro reprezintă finanţarea parţială a unui proiect realizat printr-o schemă de ajutor de stat, ce presupune dezvoltarea unei unităţi noi de producţie: spaţii noi de producţie, depozitare şi utilaje de producţie. Unitatea de producţie care urmează să fie dezvoltată în cadrul proiectului, va fi construită într-o nouă locaţie şi va avea o producţie anuală cumulată de peste 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă şi profile.

Grupul TeraPlast a avut mereu o politică ambiţioasă de investiţii, acestea ridicându-se la peste 100 milioane de euro în ultimii 10 ani, atât în tehnologie de ultimă generaţie, cât şi în diversificarea portofoliului de produse şi extinderea reţelei de distribuţie.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România. Banca promovează stabilitatea şi diversificarea produselor din sectorul financiar, dezvoltarea infrastructurii, cât şi restructurarea sectorului energetic şi creşterea sustenabilităţii şi eficienţei energetice.Totalul investiţiilor BERD în România până în prezent se ridică la 8,3 miliarde de euro în aproape 430 de proiecte.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.