nr. 159 (octombrie-noiembrie 2017) grupul w
Grupul Wienerberger a cumpărat producătorul de cărămizi Brikston

Grupul Wienerberger a ajuns la un acord cu ADM Capital pentru achiziţia pachetului de acţiuni de 98,3% al producătorului de cărămizi Brikston Construction Solutions SA (Brikston).

Intenţia de a achiziţiona Brikston este o excelentă oportunitate pentru extinderea activităţii noastre la nivel local, mai ales ţinând cont de faptul că Brikston este activă într-o regiune a ţării unde noi nu eram încă prezenţi cu o unitate de producţie. Brikston are o gamă largă de produse, un brand puternic şi o cultură organizaţională modernă. Compania poate fi integrată rapid în reţeaua existentă de fabrici şi completează foarte bine prezenţa geografică în România, precum şi susţinerea activităţii noastre la nivel local„, a precizat Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG.

Compania Wienerberger este prezentă în România din 1998, fiind unul dintre producătorii importanţi de materiale de construcţii din ţară.

Reprezentanţii Wienerberger subliniază că ţara noastră reprezintă una dintre cele mai mari pieţe din Europa de Est, cu o creştere a segmentului de construcţii rezidenţiale şi potenţial pentru viitor: Pe lângă produsele din beton celular autoclavizat (BCA), blocurile ceramice constituie unul dintre materialele de construcţii binecunoscute. Toate acestea fac din România o piaţă interesantă şi importantă pentru Wienerberger.
În prezent, compania funcţionează cu patru unităţi de producţie şi are aproape 300 de angajaţi în România.
Achiziţia planificată de Wienerberger este finanţată din fondurile societăţii alocate pentru creşterea şi optimizarea portofoliului.
Brikston activează pe piaţa noastră de 50 ani, având o fabrică de producţie în Iaşi, cu o capacitate totală de aproximativ 200 millioane FN (formatul normal pentru cărămizi), conform surselor citate. Portofoliul de produse include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidărie de pereţi exteriori şi interiori, precum şi produse pentru aplicaţii speciale, de grădină şi în exteriorul casei. Cu peste 200 de angajaţi, compania a generat venituri de aproximativ 16 milioane euro, în 2016.  Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării autorităţii de supraveghere, iar în aşteptarea acestei aprobări, cele două societăţi vor continua să îşi desfăşoare afacerile separat.
Părţile implicate au agreat să nu dezvăluie informaţii legate de preţul de achiziţie.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.