nr. 176 (martie - aprilie 2019) 51400220_2679398385420021_9170412384265699328_n
Grupul Wienerberger, venituri în continuă creştere

Veniturile Grupului Wienerberger au crescut, anul trecut, cu 6%, ajungând la 3.305,1 milioane de euro, în comparaţie cu 3.119,7 milioane de euro, în anul precedent.

Totodată, în 2018, profitul net al Wienerberger a crescut cu 8%, la 133,5 milioane de euro (de la 123,2 milioane de euro în 2017), iar veniturile pe acţiune au crescut la 1,15 euro, reprezentând un plus de 9% faţă de nivelul anului precedent de 1,05 euro pe acţiune.

În cadrul strategiei de creştere, Wienerberger şi-a mărit cheltuielile de capital pentru achiziţii şi pentru extinderea fabricilor, după cum a fost anunţat anterior, iar investiţiile totale ale grupului, inclusiv investiţiile pentru dezvoltare, cheltuielile de capital normale şi investiţiile în active financiare pe termen lung, au crescut la 325,1 milioane de euro.

Având în vedere performanţa excelentă în 2018 şi perspectivele pentru anul în curs, Wienerberger va propune la Adunarea Generală ca dividendul să fie majorat cu aproape 70% faţă de nivelul din anul precedent, la 0,50 euro pe acţiune„, s-a precizat în comunicatul companiei.

Potrivit Wienerberger, Divizia Europeană de Materiale Ceramice pentru Construcţii a înregistrat o performanţă foarte bună în 2018, creşteri notabile fiind înregistrate în Europa de Est, în timp ce activitatea din Europa de Vest a înregistrat, de asemenea, o creştere substanţială într-un mediu stabil, dar au fost afectate de costul ajustărilor structurale. Veniturile acestei divizii au crescut cu 7% de la 1.787,00 milioane de euro la 1.918,80 milioane de euro.

Comunicatul mai notează că: În 2018, afacerea cu ţevi a Wienerberger a beneficiat de un mediu de piaţă solid. Vânzările de ţevi de plastic au crescut atât în Europa de Vest, cât şi în Europa de Est. În Europa de Vest, măsurile coerente de restructurare din Franţa au dus la o creştere notabilă a câştigurilor. Companiile recent achiziţionate au generat, de asemenea, contribuţii pozitive în venituri. Restructurarea afacerii cu ţevi din ceramică a fost finalizată şi a avut un impact pozitiv imediat asupra rezultatelor operaţionale ale segmentului. O contribuţie pozitivă semnificativă în performanţa diviziei a venit şi din sectorul de pavaje din beton din cadrul grupului. În general, veniturile au crescut cu 6%, de la 1.014,20 milioane de euro la 1.070,10 milioane de euro.

Creşterea puternică a diviziei în 2018 a fost susţinută de contribuţiile pozitive ale recentei noastre achiziţii pe piaţa blocurilor ceramice din America de Nord. În afacerea sa cu ţevi, Wienerberger a beneficiat de preţuri de vânzare mai mari şi de structuri de costuri îmbunătăţite. Această performanţă operaţională pozitivă a fost afectată de efectele negative ale schimburilor valutare internaţionale.  Wienerberger vizează pentru anul în curs menţinerea trendului ascendent, precizând că se aşteaptă la o stabilitate/creştere uşoară a pieţei europene de locuinţe rezidenţiale noi.

Piaţa de infrastructură din Europa de Est va continua să beneficieze de creşterea absorbţiei fondurilor europene. Pentru activitatea cu ţevi din Europa de Vest, Wienerberger prevede un nivel sănătos al cererii în pieţele sale principale. În America de Nord, Wienerberger anticipează o dezvoltare uşor pozitivă în domeniul construcţiilor de locuinţe rezidenţiale noi şi o cerere crescută pe segmentul de infrastructură.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.