nr. 156 (iulie-august 2017) holcim
Holcim România a lansat noul terminal de ciment în oraşul Roman

Compania Holcim, prezentă de peste 20 de ani în industria materialelor de construcţii din România, are aproximativ 800 angajaţi în ţara noastră şi deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. De curând, compania a lansat noul terminal de ciment în oraşul Roman, judeţul Neamţ, în urma unei investiţii de 12,5 milioane de lei.

Potrivit comunicatului de presă al companiei, noul terminal din Roman, care va furniza ciment în principal către clienţii Holcim din Moldova, respectiv Bacău, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceva, completează reţeaua naţională extinsă de terminale şi depozite ale companiei. Cu o suprafaţă de 13.120 mp, terminalul este conectat la reţeaua de cale ferată şi dispune de utilaje de încărcare şi descărcare atât pentru ciment vrac, cât şi pentru ciment ambalat în saci. Astfel, beneficiul direct al clienţilor locali este reprezentat de eficientizarea timpilor de livrare, oraşul Roman fiind un important nod comercial în regiune, ce permite distribuţia eficientă a produselor pe ruta Bacău – Iaşi – Suceava.

Totodată, în contextul în care Holcim se concentrează pe direcţia strategică a dezvoltării sustenabile, terminalul promite reducerea atât a amprentei de carbon, cât şi a riscului de accidente, prin soluţia alternativă de distribuţie pe calea ferată. În acest context, cimentul ce se va livra către clienţii din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe calea ferată de la cele două fabrici ale companiei, Câmpulung şi Aleşd.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.