nr. 142 (mai-iunie 2016) Ikea_Romania
Ikea vinde active imobiliare în Europa

Ikea intenţionează să obţină 900 milioane de euro, aproape un miliard de dolari, în urma vânzării în Europa a unor parcuri de retail care găzduiesc magazinele companiei suedeze. 

“Ikea, cel mai mare distribuitor mondial de mobilă intenţionează să vândă în Europa 27 de parcuri de retail.Germania este ţara unde se găsesc 12 dintre parcurile de retail ce urmează să fie vândute, restul fiind în Cehia, Polonia, Suedia, Franţa, Finlanda şi Elveţia. După finalizarea tranzacţiei, Ikea va mai avea în Europa 25 de parcuri de retail,” a declarat Josefin Thorell, purtătorul de cuvânt al Ikea.

Ikea Group, care operează în majoritatea centrelor Ikea pe plan global, are ca obiectiv vânzări anuale de 50 miliarde de euro până în 2020, prin extinderea reţelei de magazine, a ofertelor online şi lansarea de noi colecţii. De asemenea, marile pieţe emergente, inclusiv India, ar urma să fie o sursă importantă de majorare a veniturilor grupului suedez. Ikea Group, retailerul, ale cărui vânzări sunt considerate un barometru al consumului mondial, are 315 magazine în 28 de ţări, cele mai mari pieţe ale sale fiind Germania, SUA şi Franţa.  

Magazinul Ikea din ţara noastră a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group.
      

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.